Main Gitar Luar Biasa Hebat, Budak 13 Tahun Ini Jadi Viral

Mesti Baca

Rakaman video hebat, dari China, seorang budak lelaki berusia 13 tahun menunjukkan kemahiran bermain gitar secara luar biasa itu. Video itu, dirakamkan di Baiyin, Wilayah Gansu pada 10 Mac, menunjukkan pemain muda itu bermain gitar seperti sebuah lagu American Banjo, dan ia kelihatan agak rumit. Namanya Liu Jiazhuo dan dia mula bermain gitar ketika berusia empat tahun.

Video remaja berbakat itu sering mempersembahkan bakatnya melalui YouTube dan Bilibili. Video yang dimuatnaik akan dilawati oleh beribu-ribu orang lebih-lebih lagi persembahan”Thunderstruck” menjadi viral selepas Gao Xiaosong, komposer dan ahli muzik popular, dan Li Yanliang, penerbit muzik terkenal, berkongsi video Liu di¬†Weibo.

Pengguna YouTube, S Soapie memuat naik satu lagi versi Liu memainkan lagu rock klasik di saluran beliau, di mana ia telah menerima lebih daripada 71,000 tontonan.

Sumber

 

Terkini

Respon Ibunya Amat Mengejutkan, Reza Rahadian Kenang Momen Ingin Peluk Islam

Reza Rahadian telah membuat keputusan untuk memeluk agama Islam semenjak beliau berusia 20 tahun. Walaupun dilahirkan dalam keluarga Nasrani,...

Artikel Berkaitan