Takziah diucapkan pada Azharina Azhar selepas pemergian anak angkat keduanya iaitu Rizqie Azharin Azhar kira-kira jam 10.30 pagi tadi di Hospital Putrajaya.

Jenazah kanak-kanak itu akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam, Batu 14 Puchong dekat sini selepas solat Asar hari ini.

Semalam penyanyi popular Azharina Azahar telah memuatnaik gambar anak angkatnya di Instagram dan menulis kapsyen bahawa bayinya itu sedang bertarung nyawa serta menerima bantuan sepenuhnya kepada mesin oksigen untuk meneruskan hidup.

Paru-paru sudah penuh susu, pendarahan otak, buah pinggang kiri dan kanan sudah rosak.

Memang kalau hidup akan terseksa dan tidak normal.

View this post on Instagram

Asalamualaikum Asalamualaikum Rizkie Azharin Azhar Paru paru dah penuh susu, pendarahan Otak , buang pingang Kiri kanan suda rosak , darah dia menunjukkan Asid yang tdk comparable tuk manuals hidup. Semasa Nina bawa ke hospital Selepas concert DIA masih bole bernafas, skg hanya bergantung 💯 PADA mesin oksigen , jantung jg di pump.. mmg DIA kalu hidup Akan Siksa dan tdk normal. Nina suda tdk berdaya , nina mohon bg nina masa menguruskan Anak sehinga saat akhir dia .. sebagai ibu Nina hancur hati sangat sedih kerna Nina lah ibu Nina lah ayah buat anak-Anak . Tapi Nina jg wanita rapuh , tdk sempurna . Hanya doa dan air mata Nina ada buat masa ini . Nina harap maafkan Nina tdk menjawab call SBB di dlm wad NICU di hospital Putrajaya

A post shared by Azharina Azhar (@azharina_a) on

IKLAN

Bayi ini merupakan anak angkat Azharina yang kedua yang dilahirkan pada 5 Mac lalu. Menurut Azharina, dia hanya membantu ibu kepada kanak-kanak berkenaan namun wanita itu mengambil keputusan menyerahkan bayi yang dilahirkan kepadanya kerana kesempitan hidup.

Sumber