Asia Next Top Model” (AsNTM) ke-5 akhirnya telah mengumumkan empat belas model muda dari seluruh Asia yang akan bersaing antara satu sama lain untuk gelaran menjadi dambaan mereka.

14 peserta dari seluruh Asia bakal berentap merebut gelaran juara Asia’s Next Top Model 5.

Lebih menarik kali ini, dua orang perserta yang terpilih berbangsa Melayu dari Malaysia akan berentap untuk menyaingi peserta lain dalam rancangan ini.

Tahun lalu, model dari Malaysia, Tuti pernah menerima kritikan teruk dari netizen kerana menyertai pertandingan itu walaupun seorang Muslim. Kali ini, sekali lagi dua peserta dari Malaysia berbangsa Melayu mendapat kritikan dan komen buruk dari netizen.

IKLAN

Alicia Amin, 22 Tahun dan Shikin Gomez, 24 tahun tetap bersedia menghadapi ujian ini dan sentiasa bersikap positif walaupun ada pihak memandang negatif terhadap penyertaan mereka dalam program itu.

Alicia Amin
Jujurnya saya memang tidak baca sebarang komen negatif di internet kerana tidak mahu kata-kata orang memberi kesan kepada saya.
Paling penting adalah saya sentiasa positif dan fokus kepada pertandingan kerana ia AsNTM adalah peluang kami mengembangkan karier peragaan ke peringkat antarabangsa -kata Alicia.
Shikin Gomez

Alicia Amin adalah seorang model yang berpengalaman berdarah kacukan Melayu-Jerman yang kini tinggal di Victoria, Australia, manakala Shikin Gomez adalah model dari Teluk Intan, Perak, yang sebelum ini pernah memenangi “Malaysia Supermodel Search 2015”.

Sumber