Pastinya pelakon dan penyanyi tampan ini pernah menjadi kegilaan wanita suatu ketika dahulu. Irwansyah cukup dikenali menerusi lagu Pencinta Wanita dan filem Heart bersama Acha Septriasa. Dahulu pasangan ini sering diperkatakan hangat bercinta namun akhirnya Irwansyah memilih Zaskia Sungkar sebagai pasangan hidup yang juga merupakan seorang selebriti.

View this post on Instagram

Alhamdulillah ada waktu lunch bareng dia @zaskiasungkar15

A post shared by Irwansyah (@irwansyah_15) on

IKLAN

Perkahwinan Irwansyah & Zaskia Sungkar telah meniti usia enam tahun dan ramai peminat yang tertanya-tanya bila lagi mereka mahu menimang cahaya mata.

Siapa yang tidak mahu cahaya mata? Itukan penyeri rumah tangga? Mungkin belum rezeki saya dan Zaskia tapi kami tidak pernah berhenti berdoa kerana Allah lebih tahu yang terbaik untuk umat-Nya.

Saya dan isteri tidak pernah sunyi kerana masing-masing sibuk dengan pelbagai aktiviti, tambahan pula apabila perniagaan kedai kek semakin bertambah,

Jelas Irwansyah yang mengakui dia dan Zaskia berserah kepada takdir kerana tidak mahu tertekan dengan soal ketiadaan cahaya mata.

View this post on Instagram

🙈🙈🙈 dibelakang ada apaaaaaaaa ???

A post shared by Irwansyah (@irwansyah_15) on

Tidak Fokus Pada Bidang Nyanyian

Dalam kesibukan dengan urusan keluarga, dia tidak pernah melupakan bidang nyanyian.

IKLAN
Saya masih menyanyi cuma tidak terlalu fokus kepada bidang itu kerana memberi tumpuan bidang lain. Memang kepingin untuk ada single dan album baharu cuma saya perlu berbincang secara serius untuk seleksi lagu dan genre.

Irwasyah turut meluahkan hasrat mahu merakamkan semula lagu Berdua Lebih Baik dendangan asal Acha tetapi secara solo.

Setakat ini dalam fikiran saya mahu merakam semula lagu Berdua Lebih Baik dendangan Acha tapi secara solo. Saya pilih lagu itu kerana saya suka iramanya. Selain itu, lagu tersebut juga sudah diketahui ramai dan mudah untuk saya buat promosi,

Walaubagaimanapun, mungkin ada sesuatu memori yang tak dapat dilupakan menerusi lagu tersebut. Irwansyah pernah mengalami saat-saat duka ketika putus cinta bersama kekasih lamanya Acha. Hubungan mereka mula dilanda bahang keretakan apabila Acha melanjutkan pelajaran di peringkat Ijazah Sarjana Muda di Universiti Lim Kok Wing, Cyberjaya, Malaysia dalam jurusan Komunikasi Massa.

Sumber