Tak Sangka Jackie Chan Rupanya Dulu Kaki Skandal!

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Izzah Ab Aziz
dari sumber sahih dan tepat

Everybody was Kung Fu Fighting!

Gerakan aksi kung fu yang menghiburkan sering kali menjadi angan-angan penulis setiap kali menonton filem Jackie Chan. Antara filem kegemaran penulis dari Jackie Chan ialah siri Rush Hour dan Shanghai Noon. Siapa sahaja menonton filem beliau pasti terpegun dengan kemahiran seni mempertahankan diri dan bersifat kreatif walaupun kita semua tahu gerakan tersebut boleh membawa maut. 

Foto – Giphy

Kehidupan peribadi Jackie Chan jarang sekali diketahui umum kerana bagi penulis Jackie bijak tidak mencampur adukkan kerjaya beliau sebagai penghibur dan isu peribadi. Lagipun kejayaan beliau telah banyak membayangi media dari sibuk ‘menjaga tepi kain’. 

Menurut dari portal Hindustan Times, Jackie pernah mendedahkan ‘isu panas’ yang berlaku antara isterinya yang terlepas pandang oleh media.

Keluarga bahagia Jackie. Beliau bersama isteri dan anak lelaki. Foto – Lollipop

Jackie berkongsi cerita semasa temubual di China Press pada tahun 2015 bahawa beliau terpaksa berkahwin dengan isterinya, Joan Lin kerana mereka telah terlanjur dan isterinya ketika itu masih sebagai teman wanita sedang mengandungkan anak mereka.

Kejadian berlaku pada tahun 1982 dan secara sejujurnya Jackie mengaku beliau tidak pernah terfikir langsung tentang perkahwinan jadi apabila ‘insiden’ itu berlaku beliau seolah-oleh merasakan dirinya dipaksa untuk berkahwin. 

Jackie Chan pernah digosipkan mempunyai hubungan sulit bersama bekas ratu cantik Elaine Ng sekitar tahun 1999. Dari hubungan tersebut dia mempunyai anak perempuan bernama Etta Ng. 

Etta Ng bersama ibunya Elaine Ng. Foto – Asianpopnews

Spekulasi ini masih menjadi bualan orang ramai dan dikatakan hubungan Jackie antara anak perempuan masih lagi tegang. 

Pada tahun 2014 kecoh apabila anak lelaki beliau, Jaycee ditahan pihak berkuasa kerana memiliki 100 gram dadah marijuana. Jaycee kemudianya dijatuhkan hukuman penjara selama 6 bulan. 

Menariknya, perkahwinan Jackie bersama isterinya kekal sehingga sekarang selama 32 tahun walaupun pernah dilanda gosip panas. Jackie juga mendedahkan mereka berkahwin secara senyap-senyap di kedai kopi di Los Angeles. 

Banyak juga isu dari Jackie Chan rupanya! Jangan sangka air yang tenang tiada buaya..

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This