Anda pasti akan kenal dengan wanita ini jika aktif dalam media sosial. Wanita yang dikenali sebagai ALeksis Corbi ini menjadi tular kerana kejelitaannya dan keseksian ketika bergambar. Aleksis Corbi atau nama asalnya Alexis C. Salita adalah pelajar Universiti yang bercita-cita mahu menjadi seorang pramugari.

View this post on Instagram

how can people not love the beach? 🏝💕

A post shared by Alexis Corbi (@corbiyutiful) on

Fotonya menjadi viral bukan kerana kejelitaannya tetapi perubahan drastik wajah dari waktu kecil hingga hari ini. Ada netizen yang tidak dapat menerima perubahan ini dan mendakwa ia tidak masuk akal.

View this post on Instagram

‪All these likes, but none of them are yours‬

A post shared by Alexis Corbi (@corbiyutiful) on

IKLAN

Jika dilihat pada wajahnya suatu ketika dahulu, Alexis kelihatan seperti wanita sederhana berkulit gelap dan bukan seorang wanita yang menakjubkan seperti hari ini. Transformasi yang sangat ekstrim ini telah dihujani kritikan dan kecaman dari netizen yang menuduhnya menggunakan pemutih kulit atau pembedahan wajah.

Dari seorang gadis yang sederhana, Aleksis telah tumbuh menjadi seorang wanita yang menakjubkan. Transformasinya begitu ekstrim bahkan orang-orang menuduhnya menggunakan pemutih suplemen dan dia telah menjalani operasi.

Menurut tulisan dari artikel Philnews, Alexis menolak dakwaan melakukan sesuatu untuk menjadikannya lebih cantik namun masih ramai yang tidak percaya dengan penampilannya sekarang berbading dahulu.

IKLAN
View this post on Instagram

spam

A post shared by Alexis Corbi (@corbiyutiful) on

Dilansir dari Philnews, dia mengelak dan mengatakan tidak pernah melakukan sesuatu untuk meningkatkan atau memperbaiki penampilannya. Namun siapa percaya dengan hal itu bila membandingkan penampilan dulu dan sekarang.

Sumber

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry