Homoseksual atau heteroseksual mungkin boleh  bertukar menjadi serangan seksual. Kejadian ini yang dirakam menerusi video berdurasi selama 4 minit ini viral di MRT, Singapura. Mangsa berasal dari Amerika mengalami mimpi ngeri apabila lelaki tua berkeras mahu melakukan mempunyai hubungan seks dengan mangsa.

Dipercayai lelaki yang sudah berusia itu dikatakan berada dalam keadaan mabuk menggesa mangsa untuk mempunyai hubungan seks dengannya. Walaubagaimanapun mangsa cuba menolak dan mempertahankan diri dari dipaksa lebih-lebih lagi orang yang tidak dikenali.

IKLAN

Keadaan semakin kecoh apabila orang tua tersebut berkelakuan ganas, dengan mendakwa Singapura tidak mempunyai undang-undang untuk menghalang niatnya. Apabila penumpang lain campur tangan, orang tua itu memberi alasan kelakuannya tidak salah kerana dia mengaku Gay dan mangsa juga golongan Gay.

Situasi semakin tegang apabila orang tua itu berkeras mahu mencium mangsa, kemudian menampar muka mangsa kerana mangsa cuba mengelak.

Situasi cemas ini cuba dileraikan oleh seorang penumpang lelaki dan akhirnya orang tua ini dapat ditenangkan.

Saksikan video penuh aksi orang tua ini yang mungkin dianggap sebagai serangan seksual terhadap orang awam dan wajar dikenakan tindakan undang-undang.

Sumber