Bukan mahu mencari perhatian, tetapi itulah sebenarnya perkembangan terbaru dunia fesyen. Busana yang digayakan oleh Neelofa dalam Anugerah MeleTOP Era 2017 (AME2017) bukanlah sesuatu yang pelik. Walaupun netizen mengkritik pemakaian Neelofa kelihatan agak pelik namun dia sangat menyukainya kerana menepati apa yang dia mahukan.

https://www.instagram.com/p/BTRNGjAl6nW/?taken-by=neelofa&hl=en

IKLAN

“Ketika saya menghadiri pertunjukan fesyen di Paris, ini antara koleksi dari Dior. Saya memang sukakan baju ini kerana menepati apa yang saya mahukan. Saya tahu gabungan casual and glam belum ada buat sebab kita terbiasa dihidangkan dengan busana yang lip lap dan glamour”

https://www.instagram.com/p/BTQllRbF_7O/?taken-by=neelofa&hl=en

Yang penting Neelofa menerima apa sahaja komen mengenai busana dan penulis berpendapat bukan semua orang arif tentang fesyen, malah yang buta fesyen ramai.

“Jadi saya gayakan sesuatu yang unexpected dan saya terima apa sahaja orang komen. Apa yang penting, saya suka dan saya happy,” jelasnya kepada Media Hiburan

Walaupun Neelofa menerima kritikan yang teruk,  Neelofa masih tambil hebat dalam apa acara sekalipun kerana dia sememangnya bijak dalam memilih pakaian dan arif dalam perkembangan fesyen terkini.

Sumber