Adele Raih Gelaran Penyanyi Solo Wanita Inggeris Terkaya

Mesti Baca

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Guna Dulu Sebelum Beli? Tilam Sonno Beri Anda Pengalaman Yang Luar Biasa

Anda sedang mencari tilam baru? Kami sangat memahami bahawa proses memilih tilam yang baik memerlukan kita untuk bersusah payah...
Phic Armanhttps://murai.my
Tidak terlalu lama dalam bidang penulisan. Bolehlah setakat mahu untuk berkongsi pendapat dan info. Memang suka menulis untuk dikongsi bukannya dikecam.

Penjualan album yang memberangsangkan sepanjang tahun lalu menyumbang pendapatan penyanyi popular, Adele ini sehingga mencecah £40 juta atau sekitar RM240 Juta, menurut rekod senarai kekayaan yang disusun oleh The Sunday Times.

Dengan tambahan tersebut, kekayaannya meningkat dari £85 juta menjadi £125 juta, yang menjadikannya sebagai penyanyi solo perempuan terkaya di United Kingdom.
Namun dia ‘hanya’ berada di peringkat 19 dalam senarai semua pemuzik terkaya di UK, yang didominasi oleh para pemusik lelaki yang lebih tua.

Salah seorangnya ialah The Beatles, Sir Paul McCartney, dan penyanyi yang menduduki di tempat kedua ialah Lord Lloyd-Webber, raja teater muzikal Inggeris, dengan kekayaan £740 juta setahun.

Nilai kekayaan Adele bertambah selepas dia membuat ‘Tour” keliling dunia sebanyak 122 kali secara keseluruhan meraih pendapatan setinggi £138 juta dari penjualan tiket- serta kejayaannya menerusi album ketiganya ’25’ yang terjual sehingga 2,4 juta unit di seluruh dunia sepanjang tahun 2016.

Sumber

Terkini

3 ‘Influencer’ Sosial Media Diberi Vaksin Terlebih Dahulu? Ini Penjelasan Dr Noor Hisham

Nampaknya ramai netizen yang terkeliru dengan sebuah laporan berita tempatan yang mendakwa Hospital Serdang berhasrat beri vaksin Covid-19 kepada 'Influencer'...

More Articles Like This