Masih ingat lagi dengan watak si ibu yang sangat dekat dengan anaknya dalam Filem penuh nostalgik Khabi Kushi Khabi Gham. Pelakon Wanita veteran, Reema Lagoo meninggal dunia akibat serangan jantung di Mumbai dalam usia 59 tahun. Lagoo telah dibawa ke Hospital Kokilaben dan upacara pengebumian dihadiri oleh artis-artis ternama seperti Aamir Khan, Kiran Rao, Kajol, Rishi Kapoor, Sonali Kurkani dan Rakesh Bedi.

IKLAN

Reema Lagoo memberitahu media, “Dia mengadu sakit dada dan meminta kami membawanya ke hospital kira-kira 1 pagi. Beliau meninggal dunia akibat serangan jantung sekitar 3.15 pagi. Dia betul-betul tidak menyangkan dengan masalah kesihatan yang dihidapinya.

Reema Lagoo adalah seorang veteran pernah muncul dalam profil tinggi beberapa Bollywood filem, bekerja dengan bintang terkenal seperti Salman Khan dan Akshay Kumar.

Mesej-mesej takziah telah menulis sebarang tweet oleh pelakon Amitabh Bachchan, Rishi Kapoor, Madhuri Dixit, Akshay Kumar dan Priyanka Chopra.

Reema sering berperanan sebagai ibu  dalam beberapa filem,  popular seperti Kuch Kuch Hota Hai, Kal Ho Na Ho dan Hum Aapke Hain Koun.

Sumber