Apabila dua Raja Hollywood dan Bollywood bila duduk berdua bersama, apa yang akan mereka bualkan ya?

Baru-baru ini Brad Pitt telah berkunjung ke Mumbai bagi mempromosikan filem terbarunya, War Machine. Dalam sidang media filem itu, Superstar Bollywood, Shah Rukh Khan (SRK) turut hadir sebagai jemputan khas. Apabila dua bintang ini bertemu, maka Brad Pitt mengambil kesempatan bertanya mengenai dunia perfileman di India.

IKLAN

Dia kagum dengan industri filem Bollywood yang padat dengan pelbagai elemen terutama tarian dan nyanyian. Dia juga mahu tahu berapa lama penggambaran sesebuah filem itu berlangsung.

https://www.youtube.com/watch?v=hFdTr-QFFcI

Dengan rasa bangga, SRK menjelaskan untuk babak aksi dan tarian mengambil masa 120 hari dan filem yang ringkas cuma 70 hari.

Menurut Brad, jumlah hari penggambaran itu sama seperti di Hollywood.

“Tetapi filem Hollywood tiada tarian dan nyanyian. Saya mesti tak boleh berlakon di Bollywood kerana tak pandai menari dan menyanyi,” katanya.

Bagi meyakinkan Brad, jelas SRK, tentu Brad boleh berlakon di Bollywood.

“Jangan bimbang, kami akan buat anda pandai menari kerana siapa saja berlakon di Bollywood kami akan pastikan mereka boleh menari,” kata SRK sambil menunjukkan aksi tarian pada Brad, membuatkan bekas suami Angeline Jolie itu ketawa.

Lawatan ini dijaga dengan kawalan ketat seperti rahsia antarabangsa dan tidak semua media dibenarkan untuk menyertai sidang media ini.

Sumber