Aktor tampan dari Indonesia, Ammar Zoni yang terkenal dengan drama sinetron ‘7 Manusia Harimau’, ditahan di Jakarta Pusat kerana didapati memoliki dadah jenis ganja.

Ketika ditahan di rumahnya kawasan Depok, Jawa Barat, kekasih dari Ranty Maria itu ternyata sedang baring rehat di biliknya.

Kredit Foto: Kapan Lagi

Sewaktu kejadian, ayah Ammar Zoni pun berada di sana. Ammar Zoni juga tidak melawan ketika dirinya ditangkap. Hal tersebut dimaklumkan oleh Pegawai Polis Suyudi Ario Seto (Kapolres Metro Jakarta Pusat) ketika sidang media.

“Tidak ada pergelutan. Kebetulan dia sedang bersantai dan waktu ditahan sedang baring, kebetulan pada ketika penahanan itu ayahnya ada di tempat tersebut,” kata Kombes Pol Suyudi.

Keadaan Ammar Zoni semasa ditahan dalam keadaan normal bukan berada dalam pengaruh dadah terlarang. Namun setelah dilakukan ujian air kencing, Ammar Zoni terbukti positif menggunakan dadah jenis ganja dan sabu.

Populariti pelakon ini tengah berada di puncak dengan sinetron Anak Langit yang dibintanginya. Menjadi bintang utama, jalan cerita sinetron tersebut banyak dipengaruhi olehnya. Pihak produksi telah mengkaji semula  kontrak baru Ammar Zoni  untuk drama Anak Langit dan telah disampaikan ke pengurus aktor tersebut.

IKLAN

Selepas penahanan itu, jejaka kelahiran Depok ini memberi alasannya kepada pihak polis bahawa dia menggunakan barang haram itu ketika dirinya merasa susah tidur.

Sumber Kapan Lagi

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry