Malangnya Nasib! Video Pemandu Malaysia Hentam Kereta Polis Jadi Viral

Mesti Baca

Kemalangan kereta sudah menjadi kebiasaan berlaku di mana-mana sahaja di ibu kota. Namun baru-baru ini, kemalangan kereta ini menjadi tular di media sosial kerana ia melibatkan kereta awam yang merempuh sebuah kereta polis. Menggerunkan bukan?

Menurut sebuah posting di Facebook, nampaknya kejadian itu terjadi pada hari Jumaat, 21 Julai sekitar jam 3.30 petang di Jalan Loke Yew di mana sebuah kereta Mercedes sedan merempuh belakang kereta polis yang teroerangkap dalam kesesakan dalam lalu lintas.

Rakaman menerusi dashcam ini sempat merakam impak dan kerosakan pada kereta polis yang kelihatan agak teruk.

Harian Metro melaporkan bahawa perlanggaran itu menyebabkan kereta polis melanggar kereta di hadapan dan kedua-dua pegawai polis yang berada di dalam kereta mengalamai kecederaan pada kaki mereka. Kedua-dua mereka dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan lanjut.

Rupa-rupanya, Mercedes dipandu oleh seorang lelaki berusia 47 tahun,  tidak menyedari bahawa terdapat kesesakan lalu lintas di depan dan tidak sempat menghentikan kereta. Ada netizen yang memberi komen mengenai video itu dengan membuat spekulasi bahawa dia mungkin leka menggunakan telefon dan itulah sebabnya dia tidak memberi perhatian ketika pemanduan Bagaimanapun, pihak polis berkata bahawa mereka akan menyiasat lanjut mengenai punca kejadian.

Sumber World Of Buzz

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan