Single Terbaru Ayda Jebat Terselit Unsur Illuminati ?

804

Single terbaru penyanyi Nur Suhada Jebat atau lebih dikenali sebagai Ayda Jebat, Mata telah pun menjadi trending buat beberapa hari yang lalu di Twitter. Namun begitu, rata – rata komen netizen mendakwa simbol mata pada judul lagu terbaru beliau mempunyai unsur – unsur Illuminati.

View this post on Instagram

🏅🏆 Kepada semua yang tak tahu, setiap hari Ahad akan ada kolum kat paper Metro Ahad yang saya tulis sendiri. Kolum Muahciked. Tulis tentang apa? Tentang apa saja yang saya rasa nak tulis! Power kan? Bebiashejewak. Haha! 😂 . So this week special sebab baby girl tulis pasal lagu MATA. Yang nak tahu serba sikit info tentang lagu ni, kenapa mata, kenapa itu ini dan sebagainga boleh zoom dan baca post ni okay? . Tonight dah 223K views untuk lyric & dance video MATA kat Youtube! Comment semua boek boek! Happy tau tak! Tak sangka ramai suka this kind of music. Boleh tahan jugak korang ek, suka lagu goyang goyang. Ini goyang lain macam skit. Goyang kasi semangat! Semangat untuk bangkit dan fight! . Im a fighter. 💪😉☝️ . #AydaJebat #MATA #KeepYourEyesOnMe #WatchMe

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat) on

Menurut Ayda Jebat melalui akaun Instagram miliknya, single terbaru ciptaan Audi Mok, Shazee Ishak dan Ayda sendiri sudah mula mencuri perhatian peminat – peminatnya sejak awal minggu ini. Malah mengenai isu simbol mata yang dikaitkan dengan Illuminati, Ayda Jebat menafikan mengenai perkara tersebut dan menjelaskan bahawa ianya merupakan cantuman beberapa nombor agar kelihatan seperti mata.

Ini merupakan idea saya sendiri dan jika diperhatikan ianya bukanlah seperti simbol Illuminati seperti didakwa sebaliknya ia terbentuk hasil daripada cantuman beberapa nombor yang kelihatan seperti mata.

IKLAN

Nombor itu adalah rahsia di sebalik simbol mata dan terdapat maksud yang ingin disampaikan. Mata ini mempunyai banyak maksud sebagai contoh ianya boleh diertikan sebagai ‘markah’ atau ‘point’ dalam sesuatu pertandingan

Turut difahamkan, Ayda turut mendedikasikan lagu ini kepada atlet – atlet negara yang terlibat dalam Sukan Sea 2017 pada Ogos ini. Jelaslah bahawa lagu ini berkaitan dengan semangat kerana menurut Ayda sendiri Mata mampu menjadi sebuah lagu yang menaikkan semangat seseorang ketika mendengarnya

Sumber dan gambar Instagram Ayda Jebat 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry