Perubahan Drastik Pandelela Rinong ‘Stunning’ Bak Supermodel

Mesti Baca

Atlet renang bukan cuma boleh beraksi di kolam renang, mereka juga perlu berpenampilan eye catching seperti orang lain. Tapi memang tak semua orang punya selera penampilan yang sama, pun tak semuanya punya selera fesyen yang seperti model. Semua itu bergantung pada selera masing-masing.

Atlit kebangsaan terkenal, Pandelela Rinong telah menjadi penghias kulit majalah Malaysia Tatler tersebut untuk edisi Ogos. Anda pasti terkejut dengan penampilan beliau yang cantik mirip seperti Super Model.

Pandelela diberikan suntikan mewah dengan pakaian dari jenama antarabangsa seperti Burberry, Gucci, Fendi, Bally, Michael Kors serta mendapat solekan dari sentuhan Cat Yongdan CKay Liow untuk tatagaya rambutnya menjadikan gadis berusia 24 tahun agak berbeza dari penampilan biasa.

Dilahirkan pada bulan Mac 1993 di bandar kecil Bau, Sarawak, kehidupan di zaman kanak-kanak Pandelela adalah sederhana dan serba kekurangan. Namun, olahragawati ini sangat bertuah kerana kedua ibu bapanya membesarkannya bagaikan menatang minyak yang penuh.

“Ibu bapa saya dan keluarga sentiasa menjadi penyokong terkuat saya,” ujar gadis Bidayuh ini lagi.

Pada Sukan Olimpik Rio yang lalu, Cheong Jun Hoong dan Pandelela telah memenangi pingat pertama Malaysia iaitu pingat perak dalam acara 10 meter platform wanita berpasangan.

Jom lihat transformasi penampilan Pandelela yang boleh buatkan anda rasa tidak percaya.

Kredit Foto: Malaysia Tatler

Kredit Foto: Malaysia Tatler

Kredit Foto: Malaysia Tatler

Kredit Foto: Malaysia Tatler

Kredit Foto: Malaysia Tatler

Kredit Foto: Malaysia Tatler

Sumber Malaysia Tatler

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan