Anda peminat filem aksi Hunger Games dan Twilight? Jika ya, berita ini pasti buatkan anda teruja kerana dua filem in bakal dijadikan realiti dengan mewujudkan satu taman tema khas untuk filem-filem aksi dan fantasi ini.

Berita ini telah dikongsi oleh produksi filem Lionsgate yang mengumumkan akan membuka Lionsgate Movie World di Korea Selatan. Taman tema yang dijangka berkeluasan 1.3ribu sq akan dibuka di Jeju Shinhwa World, sebuah resort mewah di Pulau Jeju.

Taman tema ini ini akan dibahagikan kepada 7 zon mengikut filem-filem Lionsgate. Selain Hunger Games dan Twilight, antara zon filem berkenaan adalah Now You See Me, dan Robin Hood. Menurut produksi filem berkenaan, setiap pengunjung bakal merasai pengalaman sebenar seperti di dalam filem dimana taman tema ini turut menggabungkan beberapa permainan, restoran yang bertema dan persembahan secara ‘live’

Dijangka mula dibuka pada 2019, taman tema Lionsgate ini pasti memberi saingan kepada 20th Century Fox, Walt Disney World , The Wizarding World of Harry Potter dan Pandora :The World of Avatar.

IKLAN

Dengar khabar 20th Century Fox di Genting Highland bakal dibuka tidak lama lagi. Sama-sama kita nantikan!

Sumber The Verge 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry