Pembedahan plastik bukan sesuatu yang baru bagi para selebriti. Dari mengubah bibir, dagu, hingga hidung, tentunya anda sering mendengar berita bahawa para selebriti ada yang melakukannya. Tak terkecuali para selebriti tempatan berikut ini.

Bukan bibir ataupun dagu, selebriti tempatan ini dikatakan melakukan pembedahan plastik pada hidungnya, namun ada di antara mereka menolak dakwaan tersebut. Tetapi tidak dapat dinafikan apabila teknik solekan tertentu mampu membuatkan wajah selebriti berubah serta-merta.

Apa-apa pun mari kita semak diantara selebriti yang pernah digosipkan dengan melakukan pembedahan hidung untuk tampil lebih cantik.

1Ifa Raziah

Ifa Raziah mengakui ada mengambil suntikan Vitamin C untuk mencantikkan kulit. Dia memberitahu tiada salahnya kerana ia tidak mengubah apa-apa. Tetapi bukan semudah itu dia lakukannya. Dia tetap dapatkan pandangan mereka yang terbabit dalam bidang agama, selain bertanya doktor pakar.

2Zahida Rafik

Zahida Rafik, pelakon dan model kacukan Melayu Pakistan dikatakan mempunyai hidung yang cantik. Ramai yang cakap dia ada buat hidung baru. Sebab tu nampak cantik. Sebelum ini dia pernah didakwa menyuntik botox sehinggakan wajahnya kembung seperti belon namun wajahnya semakin pulih sehingga hari ini.

IKLAN

3Nasha Aziz

Nasha Aziz yang dilihat jauh berbeza berbanding dulu. Anda rasa kenapa?

Kononnya, ada sesuatu yang berlaku kepada wajahnya.  Menerusi satu laman blog, mereka hangat membincangkan mengenai apa yang berlaku kepada hidung Nasha Aziz. Ramai mendakwa beliau telah melakukan pembedahan hidung. Ada komen-komen jahat  mendakwa Nasha mungkin terlebih ambik dos ubat atau kesilapan doktor ketika melakukan pembedahan dulu. Walaubagaimanapun, tuan badan sendiri pun tak pernah keluarkan apa-apa kenyataan tentang hal ini.  Jadi janganlah membuat apa-apa spekulasi ya!

4Datin Seri Umie Aida 

Ada peminat peminat yang menuduh Umie menyuntik Botox dan melakukan pembedahan plastik pada muka! Ini kerana dia kelihatan semakin muda dan tampil lebih cantik sekarang.

5Yana Samsudin

Yana Samsudin dikatakan melakukan sesuatu pada wajahnya, dia dilihat makin cantik malah hidung Yana dikatakan berbeza dengan sebelum. Walaubagaimanapun, Yana menafikan semua itu dan mengatakan perubahan wajahnya itu disebabkan oleh teknik solekan yang digunakan.

IKLAN

6Elly Mazlein

Elly juga diantara artis tempatan yang pernah menjadi mangsa tuduhan mengubah bentuk hidung kerana nampak lebih mancung. Ternyata wajah pada dia di usia remaja agak berbeza dengan sekarang. Namun tak pasti sama dia melakukan pembedahan plastik ataupun kerana teknik solekan.