Jika sebut mengenai Joyah, apakah yang bermain di fikiran anda? Kalau ditanya pada kami, Hangat menggambarkan seorang wanita berperwatakan kampung dan sangat peramah. Rata-rata wanita kini tidak suka jika ada seseorang menggelarkan mereka sebagai Joyah.

Berbanding pula dengan individu ini. Pon Jumat yang berasal dari Pagoh, Johor menggelarkan dirinya sebagai Joyah Vegas dan beliau berbangga dengan nama Joyah itu. Beliau adalah wanita yang cukup berinspirasikan kerana jika anda mendengar akan kisahnya, pasti anda akan turut berbangga.

Nama Joyah Vegas atau JV cukup terkenal! Mungkin tidak di Malaysia tapi nama Joyah cukup dikenali di Las Vegas. Manakan tidak, Joyah mempunyai 10 rumah penginapan di sekitar Las Vegas untuk disewa kepada pelancong yang tidak mampu atau tidak suka menginap di hotel.

Lebih membanggakan lagi, setiap minggu beliau akan menganjurkan kelas masakan makanan Malaysia/Asia dan turut menyediakan perkhidmatan sajian makanan Malaysia/Asia secara dalam talian.

IKLAN

Joyah mula berhijrah pada 1988 dan turut menikahi warganegara Amerika Syarikat yang ketika itu bekerja di Kuala Lumpur. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua orang anak gadis yang cukup cantik, Aishah dan Sofiah.

View this post on Instagram

Inilah Kak Joyah Vegas fav semua org bila dtg Las Vegas…kak Joyah yg baik hati dan selalu tolong org nie telah pinjamkan kami kereta utk kami gunakan sementara tgu rental car hari ni ..so since semalam dan hari ni kami pusing2 pakai kereta kak joyah..smlm setelah sessi beramah mesra ala2 suai kenal di homestay El Calmino Ave kak joyah tapi gelak tawa mmg pecah rumah spt dah kenal lama , kak joyah bawa kami kerumah dia so sementara kami di rumah kak Joyah..apa lg sempatlah bergambo ngan anak dara kak joyah esah & piah..both are pretty n sweet. Sblm terlambat iols nk pomot sikit…if uols-uols nk dtg "menyopping" n "menyepend" (cilok ayat kak joyah) di Vegas, sila2 lah sewa homestay kak joyah (ada 10 buah banglo homestay gituuu….ko hado jemahh? kat vegas ok ) sgt berpatutan, dilayan dgn menu tiptop yg lazatttt lg berkrim (blik msia mmg jgn mimpi nk turun berat bdn…)…pastu dgn hospitality n kebaikan kak joyah, mmg uols2 xkkn menyesal la..siyesss. smlm sampai2 dah ada nasi atas meja, dlm fridge ada asam pedas, rendang ayam, nasi goreng, mee goreng, asam masak kicap dan kari ayam….apa lgi uols nk kan? Nasi seguni kak joyah tinggalkan…perghhh mmg melantak la keje nya kt sini…rumah plak…mmg xtahu nk cakap…superb la bilik 4, swimming pool ada, kitchen lengkap nk buat barbecue tepi pool pun boleh…wifi strong, living hall lengkap ngan seme n tv seme channel ada…sampai x sempat belek la….kalo nk cite sampai esok pun x abis….kak joyah tq!!! Smoga murah rezeki sokmo…ok la bye!☺😊😀😁😂😃😄😅👍👍👍👍👍👌✌ #gengjemahkeamareka #jalanjalanpusingdunia #hashtagsajesejam

A post shared by Siti Uraidah Udin (@sitiuraidah) on

Kerana sikapnya yang peramah dan pemurah, telah membuat pengarah terkenal, Erma Fatima jatuh hati akan perwatakannya lalu menyunting beliau untuk menjadi teraju utama filem Mak Cun yang berjudul Mak Cun VS Joyah Vegas pada tahun hadapan.

Sememangnya Joyah Vegas cukup ‘vogue’ dan membuktikan tiada apa yang mustahil untuk berjaya. Syabas Joyah Vegas!

Gambar Facebook Joyah Vegas

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry