Berpose dengan orangutan sebagai penghias muka depan majalah, Luna Maya dihujani kritikan. Dirinya dianggap melakukan eksploitasi orangutan, dan melanggar undang-undang perlindungan haiwan.

Luna Maya merasa tuduhan tersebut kurang tepat. Meski begitu, bekas kekasih Ariel NOAH ini mengambil iktibar dari kekecohan ini.

“Banyak pihak yang mengecam saya, tapi saya terima kritikannya, terima kasih. Ini Jadi pelajaran buat saya bahawa saya masih harus berhati-hati dengan konsep foto yang akan saya terima ke depannya,” kata Luna.

Dengan adanya peristiwa ini, Luna Maya pun berhati-hati apa yang harus dilakukannya bila berhadapan denga haiwan yang dilindungi.

IKLAN

“Pelajaran yang boleh di ambil, selain saya, banyak juga orang yang tidak tahu kalau foto bersama orangutan tak boleh. Sebenarnya ini ada awareness yang belum sampai ke ramai pihak. Dan sekarang ambil positifnya saja,” katanya Luna Maya.

Luna Maya berharap masalah ini segera berakhir secara baik-baik. Ia tak ingin banyak pihak yang justeru membuat keruh keadaan.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry