Nampaknya fenomena istilah ‘Geng Kunyit’ merujuk kepada lelaki yang yang suka kaum sejenis telah menular di kalangan netizen di media sosial. Jika ada artis lelaki yang terlihat akrab dengan lelaki lain, maka mereka dianggap ‘Geng Kunyit‘. Begitu mudah dakwaan netizen terhadap isu ini.

Seperti yang berlaku pada 3 orang pelakon popular ini, Alvin Chong, Sabhi Saddi dan Aman Aziz. Mereka terlihat bergambar bersama dengan aksi yang begitu mesra sehinggakan ada netizen menuduh mereka bertiga ‘Geng Kunyit’.

Gambar ini dimuatnaik oleh Sabhi di instagramnya dengan kapsyen;

“Ne la jadi bila korg bertiga masuk set #awaksukasayatak? hahaha 
#kamibukankunyit”

Kerana gambar ini juga, tak pasal-pasal ramai yang kecam. Mereka sebenarnya bukang ‘geng kunyit’ seperti yang didakwa. Mereka cuma akrab seperti hubungan adik-beradik lagi-lagi berlakon dalam drama yang sama.

IKLAN

Sebenarnya mereka bertiga menjaya drama adaptasi novel ‘Awak Suka Saya Tak’ karya Melur Jelita yang menghiasi slot MegaDrama di Astro Ria. Membawakan gandingan utama iaitu Alvin Chong dan Emma Maembong. Drama 16 episod ini diterbitkan oleh Global Station Sdn Bhd dibawah arahan Raja Ahmad Alauddin.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry