Pelakon Ainul Aishah sememangnya mempunyai daya tarikannya tersendiri. Tidak kisah dilabelkan seksi, Ainul lebih gemar menjadi dirinya sendiri dan terus kelihatan cantik dan bergaya.

Netizen Suruh Pakai Push-Up Bra

Namun, dek kerana penampilannya itu, Ainul telah diserang oleh pengguna Instagram dengan menghantar (direct message) kepada beliau dengan menyuruh pelakon itu mengenakan bra push-up atau tutup payudaranya kerana tidak mempunyai belahan payudara.

“Payudara awak nampak sangat kecil. Mungkin bra push-up boleh membantu? Atau tutup sajalah (payudara). Jangan beriya sangat nak tunjuk belahan itu, sebab memang jelas awak tak ada belahan payudara. Dari orang mengata, tutup saja payudara itu. Hanya sedikit nasihat”

Menjawab persoalan tersebut, Ainul memnberitahu wanita itu bahawa dia tidak kisah jika orang mengata, dan turut meminta wanita itu supaya jangan jadi kelakar dan menjaga payudaranya sendiri. Namun begitu, ‘pergaduhan’ mereka semakin rancak dengan wanita itu membalas;

“Saya bukan nak jadi kelakar. Dan payudara saya besar, jadi tak perlu kisah. Pakailah bra-push up supaya tak sakit mata memandang. Pinggang dah cantik tapi kalau tak seimbang dengan payudara tak cantik juga”

IKLAN

Ainul Minta Pendapat

Sejurus insiden berkenaan, sebelum beliau memadam gambar komen tersebut, Ainul meminta pendapat peminat – peminatnya di Instagram dan kami di murai.my percaya sedikit sebanyak Ainul mesti terkesan dengan komen tersebut. Tipulah jika anda tidak terasa jika ada pihak yang cuba memperkecilkan fizikal anda bukan?

“Saya telah diserang kerana kurang sempurna sebagai manusia. Adakah anda (gadis-gadis) semua rasa adil untuk dilayan seperti ini hanya kerana anda tidak ada apa yang orang lain ada? Tolong bersikap baik dan memperkasa sesama wanita bukannya jadi biadap dan jahat mulut.”

Sumber Instagram Ainul Aishah

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry