Dunia hiburan tempatan telah dimeriahkan lagi dengan kehadiran Vessbroz yang kini sudah bersedia untuk melancarkan album antarabangsa yang pertama, mengabungkan artis dari seluruh dunia- Amerika Syarikat, Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia.

Ia telah menjadi satu usaha besar untuk mengumpulkan kesemua artis ke dalam satu album, bagi memupuk semangat keamanan global.

Album “LOST”

Album “LOST” adalah campuran beberapa genre muzik untuk mencipta sesuatu yang sangat unik, hasilnya, ia mempunyai Electro-Pop sebagai genre utama dan House Music sebagai genre kedua. Vessbroz telah mencipta bunyi unik mereka terutama pada drum.

Album “LOST” telah ditetapkan sebagai Album Rasmi bagi Filem Inggeris Malaysia yang mempunyai bajet yang besar yang berjudul “C144”. Lagu ini juga menjadi lagu tema untuk filem ini. Beberapa buah lagu dari album ini akan diselitkan di dalam filem ini juga.

Album pertama ini dilancarkan selepas Vessbroz melancarkan sepuluh (10) ‘singles” tahun lepas. Walaupun baru memasuki industri muzik pada tahun 2015, Vessbroz telah berjaya menyampaikan lagu-lagu dari genre “deep house” sehingga “dance floor”.

IKLAN

Sebagai jurutera audio yang mahir dengan latar belakang belajar muzik klasik, selain bunyi EDM yang mereka telah dikenali, ia membantu mereka mencapai kejayaan dalam dua (2) pertandingan antarabangsa tahun lepas untuk Lagu “Original” Terbaik dan Video Muzik Terbaik.

Dengan lebih daripada 1,000,000 “views” atas Vevo & YouTube dan lebih daripada 4.35 juta pendengar di Soundcloud, mereka telah membuktikan diri mereka mempunyai kedalaman dan keluasan sebagai Penerbit Musik / Artis Muzik. Pada April 2017, Vessbroz telah melancarkan “Single” berjudul “Dreams” di pelbagai platfom sosial media dan dalam talian. Ia terus menjadi “viral”.

Lagu tersebut mendapat sambutan hangat dan testimoni yang positif daripada banyak orang. Ia bahkan juga dipaparkan pada Blog Rasmi 50 Cent dengan komen ini: “Video muzik terbaru Vessbroz sedang “viral” !!!! Vessbroz telah mengeluarkan video muzik baru berjudul “DREAMS”. Mereka menulis dan membuat lagu ini tentang kehidupan mereka! Semak video muzik yang hebat ini.

Sejajar dengan pelancaran Album Antarabangsa pada November 2017 dan pelancaran Filem “C144” akhir tahun depan, Vessbroz akan mengadakan Lawatan Promosi ke China, Hong Kong, Thailand, Indonesia & London, serta lawatan ke seluruh Malaysia.

Album ini akan diedarkan di bawah label Sony Music Malaysia. Untuk menambah impak yang lebih besar untuk Lawatan Promosi, Vessbroz akan mengedarkan satu video lirik dan satu video muzik untuk setiap lagu yang terkandung di Album ini.

IKLAN

Antara artis Malaysia yang terlibat (menyanyi) di dalam album ini ialah Farahdhiya, Dato’ Zainal Abidin dan Nadeera.

Untuk maklumat lanjut, permintaan promo atau untuk membuat temu bual, sila hubungi:
Sam Kassim Pengurus Promosi Telepon: +60192112288
E-mel: [email protected] Laman web: www.vessbroz.com
Platfom Vevo: VessbrozVevo
FB: Facebook.com/Vessbroz
IG: Instagram.com/Vessbroz

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry