Sebelum ini kami telah tunjukkan beberapa keping gambar Uqasha Senrose yang memakai busana dari Dato Nadia Marni. Apa yang menjadi perhatian selain dari busana tersebut adalah, rata-rata netizen telah bercakap mengenai susuk badannya yang kelihatan berisi.

Naik 13KG !

Malah menerusi laman Instagram nya juga, Uqasha tidak kisah jika dilabelkan sebagai gemuk kerana beliau gembira dengannya.

IKLAN

“Kata la nak kata apa pun gemuk ke buruk ke asalkan saya gembira! Gemuk is awesome. Sejujurnya saya tidak faham kenapa orang perlu mempertikaikan bentuk badan saya. Dulu bila kurus orang kata saya ada penyakit namun bila berat badan bertambah ramai pula mengkritik di media sosial. Berat badan saya naik sebanyak 13 kilogram daripada 47kg kepada 60 kg sekarang dalam masa satu bulan. Mungkin kenaikan berat badan ini disebabkan oleh selera makan yang tinggi sehingga saya tidak dapat mengawal berat badan,”

Ujar Uqasha yang mendakwa berat badannya naik sebanyak 13 kilogram dalam masa sebulan kerana mengalami selera makan yang tinggi sejak kebelakangan ini.

Bakal Bertunang

Dalam perkembangan lain pula, ikatan teman tapi mesra diantara beliau dan Hefny Sahad dikatakan semakin serius apabila pasangan ini bakal mengikat tali pertunangan dalam masa terdekat. Malah hubungan mereka bukanlah lagi rahsia setelah sering kelihatan bersama dalam pelbagai acara dan majlis

Sumber Media Hiburan