Jika ditanya siapakah artis yang paling banyak kontroversi pada tahun ini, mungkin salah seorangnya adalah Fathia Latiff. Entah apa yang tidak kena dengan beliau kerana hampir setiap perkara yang dilakukannya pasti akan ‘dihidu’ dan dihentam netizen.

Mahu Saman Syarikat Produksi

Bermula dengan isu bigo, datang lewat ke set penggambaran dan sehinggalah ke isu politik netizen menganggap pelakon ini seolah -olah mahu mencari publisiti murahan. Namun menurut Fathia, beliau hanya meluahhkan apa yang tersirat di hati kerana dirinya juga adalah rakyat biasa.

IKLAN

“Rasa mcm nak saman satu production ni sbb keluarkan kenyataan yang salah. Tapi tak kuasa nak layan sbb kena lalu banyak procedures i.e kena pergi legal firm, court etc.How ?”

Terbaru menerusi luahan beliau di Twitter, Fathia dikatakan mahu menyaman sebuah syarikat produksi kerana telah mengeluarkan kenyataan yang tidak benar. Akan tetapi, Fathia melupakan hasratnya itu kerana mengakui terlalu banyak proses yang harus dilakukannya.

Mahu Tenung Muka Remy Ishak

Dalam perkembangan lain sebelum ini, Fathia telah mengejutkan ramai pihak gara – gara tweet beliau kepada Remy Ishak yang memberitahu ingin menatap wajah Remy sampai tertidur.

Rata – rata netizen seperti tidak puas hati dengan tweet yang dibalas oleh Fathia kerana Remy sendiri sudah menjadi tunangan orang. Pada hemat kami, mungkin niat Fathia hanya mahu bergurau dan beliau turut meminta netizen untuk tidak salah anggap akan tweet nya itu.