Tahun 2017 dari segi tinjauan murai.my mendapati adalah tuah buat Syafiq Kyle. Manakan tidak, hampir setiap saluran pasti akan terpampang nama dan wajah pelakon yang digilap bakatnya dari program Hero Remaja Suatu ketika dahulu.

Pembancuh Kopi Sebagai Kerja Sampingan

Baru – baru ini, murai.my berkesempatan untuk menemubual Syafiq mengenai perkembangan terbaru beliau. Berbakat besar! Itulah yang kami boleh katakan mengenai pelakon ini. Selain dari berlakon, Syafiq juga berkebolehan untuk membancuh kopi secara professional. Tambahnya lagi, kebolehan ini diperolehi beliau ketika menjayakan penggambaran drama pendek McCafe, Mocha Kau Bahagia yang turut dibintangi Syazwan Zulkifli dan Farah Nabillah.

IKLAN

Dimalukan Peminat?

Syafiq ketika ditanya mengenai pengalaman beliau,katanya beliau pernah ditegur oleh seorang peminat yang menyangka bahawa beliau adalah pekerja Mcdonald dan menyuruhnya mengalihkan kon.

Teruja dan mendalami watak yang diberi, beliau terus mengalihkan kon tersebut walaupun pada hakikatnya, beliau bukanlah pekerja disitu. Respect!

“Ada satu ketika, saya rasa ada seorang pengunjung ini tak perasan. Waktu itu pula saya berpakaian lengkap seperti pekerja Mcdonald . Dia ada minta saya alihkan kon, saya pun tanpa segan silu terus buat. Rasa lucu pula sebab orang ingat saya pekerja disitu”