Ketika perhatian sibuk diberi kepada Datuk Seri Aliff Syukri, mungkin ramai yang tidak tahu wanita cantik yang juga usahawan produk kosmetik terkenal, Sendayu Tinggi ini mempunyai pertalian darah dengan dengan beliau. Noor Hayati Kamarulzaman atau lebih dikenali sebagai Yatie ini merupakan kakak kepada Aliff dan kedua – dua mereka juga merupakan anak kepada pemilik Sendayu Tinggi, Rozita Ibrahim.

Tidak Mahu Dibayangi Populariti Ibu

Mungkin ramai yang hairan mengapakah Aliff jarang dan sukar untuk melihat beliau menceritakan mengenai kakak dan ibunya itu. Bagi Aliff, beliau begitu hormat akan ibunya dan bertekad untuk berjaya atas nama sendiri tanpa dibayangi jenama Sendayu Tinggi. Buktinya, beliau kini sudah berjaya dengan produk D’Herbs yang diusahakannya bersama isteri tersayang.

IKLAN

Yatie Teruskan Perniagaan Ibu

Berbeza pula dengan Yatie, kerana beliau masih meneruskan jenama ibunya itu dan kini memegang jawatan sebagai Pengarah Kreatif Sendayu Tinggi.

Malah melihatkan wajahnya yang cantik, ternyata ianya diwarisi dari ibunya yang kelihatan awet muda meskipun sudah mencapai usia emas.