Baru-baru ini penyanyi yang popular pada tahun 1980-an, Ben Nathan, telah terlihat oleh orang ramai dalam keadaan yang mengejutkan.

Rakyat Malaysia heboh di media sosial berikutan video viral menunjukkan bintang pop ini dalam kehidupan yang sangat daif sebagai gelandangan. Penyanyi yang terkenal dengan lagu-lagu hits seperti Ilusi Satu Penantian dan Stanza Sepi Sekeping Hati pernah menjadi siulan anak muda masa dahulu.

Pengerusi Infaq Kebajikan Ummah Takaful Pulau Pinang (Myikut) Persatuan Muhammad Nur Azley Stanley Abdullah, 47, berkata “Ben tidak gila seperti yang didakwa oleh orang ramai dalam media sosial.”

IKLAN

Beliau berkata, penyanyi itu dipercayai telah mengalami kemurungan selepas berpisah dengan kekasihnya dan pada masa yang sama kehilangan wang simpanan beliau pada pertengahan 1990-an.

Sejak itu, beliau berkata, Ben menjalani hidupnya dengan berkeliaran di sekitar jalan Brickfields, Pasar Seni dan Kerinchi. Azley berkata, Ben masih berhubung dengan keluarga dan rakan-rakan untuk ditawarkan tempat tinggal.

Tetapi, dia lebih suka hidup seperti gelandangan. Dia merasakan bahawa dia tidak memerlukan bantuan.

2nd-time-jumpa-ben-dtg-penang-mengejut-25052015

Setelah menghabiskan banyak masa merayai dan tidur di jalanan di Kuala Lumpur, Ben telah diberi nafas baru.

Menurut berita dari Malay Mail, keluarganya mengucapkan terima kasih memberi bantuan dan prihatin dengan keadaan Ben.

artis-1

Kini Ben sudah pun mendapatkan rawatan di Hospital Kuala Lumpur.

Presiden Yayasan Artis 1Malaysia (YA1M), Datuk DJ Dave disertai oleh kakitangan Jabatan Kebajikan Masyarakat dan keluarga Ben, bertemu Ben sebelum menghantar dia ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan.

https://www.youtube.com/watch?v=CS8A_rUZIzY

Sumber

IKLAN