Tahun 2017, hangat diperkatakan mengenai isu pelakon, Fathia Latiff yang menari di sebuah apliksi video secara langsung yang dikenali sebagai Bigo. Sejurus seleps itu, beberapa artis turut bermain aplikasi Bigo dan VOOV dimana fungsinya adalah hampir sama.

1. Datuk Farid Kamil

Netizen telah membongkar dimana sejak kes Datuk Farid Kamil ditangkap polis, dia turut dilihat bermain aplikasi Bigo. Ada beberapa pihak mengatakan video tersebut dirakam beberapa jam sebelum Farid berkelakuan aneh dan mengamuk di balai polis.

IKLAN

2. Mell Sakura Band

Siapa Sangka disebalik perwatakannya yang kelihatan pemalu, Mell sebenarnya sudah lama bermain VOOV sejak pertengahan tahun lalu. Tidak mahu mencetuskan sebarang provokasi dan kontroversi, Mell menggunakan platform ini sebagai medium untuk promosikan produk serta perjalanan seni beliau.

3. Izzue Islam

Antara selebriti VOOV yang tengah terkenal sekarang! Berbanding di Instagram, di VOOV Izzue akan berkongsi hampir segala – galanya. Bukan sahaja karier, kucing serta pelbagai tips turut dibicarakan Izzue bersama peminatnya.

5. Alam Wakaka

Nama Alam sudah pastinya akan membicarakan mengenai soal tarian dan sebagainya. Menggunakan VOOV sebagai platform nya, Alam turut berkongsi gaya dan cara menari terbaik!

6. Amber Chia

Sama seperti Mell, Amber Chia antara selebriti yang sudah lama bermain VOOV. Sikapnya yang begitu peramah bukan sahaja di platform ini, malah diluar juga dia sememangnya akan tegur siapa sahaja. Tidak percaya? Cubalah tegur Amber nanti..

7. Sharifah Sakinah

Jika sebelum ini anda hanya melihat Sakinah hanya berlakon dan melakukan senaman ringkas, di VOOV Sakinah turut berkongsi tips masakan dan sebagainya. Memang riuh!

Ternyata aplikasi seperti ini ada kebaikannya. Mungkin sesetengah pihak menganggap ianya sebagai negatif kerana terdapat sesetengah pihak yang telah menyalahgunakan aplikasi ini.