Seperti tiada penhujungnya buat masa ini, kisah pergaduhan melibatkan dua selebriti ini, Ifa Raziah dan Roslan Shah masih lagi menyusuri media sosial. Bermula dengan perselisihan faham, aduan polis sehinggalah perang di Instagram rata-rata peminat turut tertanya siapakah sebenarnya yang bersalah?

Roslan Shah Buat Sidang Media

Baru-baru ini, Roslan Shah atau lebih mesra disapa sebagai Cik Lan telah membuat sidang media khas bagi menjelaskan isu kononnya dia telah menuduh Ifa mengupah pembunuh upahan untuk menembaknya.

IKLAN
View this post on Instagram

Malam tadi Sidang Media ( last Minutes ) buat kecil kecilan saja di Restaurant Neilis Ampang, kuala Lumpur untuk menjelaskan tiada laporan palsu serta tiada laporan tuduh menuduh upahan serta memfitnah…..Cik lan membuat laporan utk demi keselamatan diri cik lan itu saja serta bukti Video Ugutan dalam laporan…terima kasih rakan-rakan Media/Wartawan hadir last Minutes kerana waktu tidak mengizinkan serta thank again wartawan MstarOnline, Akhbar Kosmo, Berita Harian, Harian Metro, Utusan Malaysia, TV Astro Ria Hlive dan TV3 Melodi sudi hadir…..Sidang Media yang ringkas dan cepat….doakan yang baik baik ajem…#rezekiadadimanamana #tiadamanusiayangsempurna #ingindiriyanglebihterbaik @roslanshahfanclub

A post shared by roslanshah (@realroslanshah) on

Pengacara kelahiran Singapura itu mendakwa laporan polis terbabit dibuat bertujuan untuk menjaga keselamatannya.

“Laporan polis itu dibuat untuk menjaga keselamatan diri. Dalam laporan itu juga tidak menyatakan mengenai tindakan individu terbabit untuk membunuh saya. Itu tidak betul. Pihak polis menasihatkan agar kes ini diserahkan sepenuhnya kepada pihak berkuasa serta tidak mengganggu kerja mereka. Itu saja yang boleh saya katakan,”

Dah Jelaskan Semua PROPA Tentang ‘Kebaikan’ Kau?

Menyedari akan pengacara itu membuat sidang media, Ifa turut memberi kenyataan balas di Instagram nya dengan menganggap Cik Lan hanya ‘propa’ semata-mata. Malah dia turut mempersoalkan pada Cik Lan mengenai tujuan video itu dibuat sehingga dia mengganggap Ifa mahu membunuhnya.

https://www.instagram.com/p/BeMfp5PlZxE/?taken-by=ifa_raziah

Ifa turut berasa kesal dengan tuduhan Cik Lan yang menganggap anaknya itu sebagai ‘bapok’ walhal sebelum kejadian itu berlaku mereka berdua adalah rapat serta anaknya juga tiada kaitan dalam isu pergaduhan mereka.

https://www.instagram.com/p/BeNiq65lZUn/?taken-by=ifa_raziah

Kami di murai.my berharap isu ini dapat diselesaikan dengan baik dan Ifa serta Roslan dapat berbaik semula.