Setelah hampir sebulan berlalu, persoalan mengenai jantina usahawan kosmetik, Nur Sajat semakin ditunggu-tunggu netizen.

JAKIM sebelum ini telah memberi kenyataan bahawa keputusan untuk sahkan jantina usahawan itu sekurang-kurangnya mengambil masa hampir sebulan.

IKLAN

Pihak Sajat Enggan Beri Kerjasama?

Terdahulu, JAKIM telah mengadakan pertemuan dengan Nur Sajat dan ibu bapanya, dan telah diterima baik dimana Sajat telah mempersetujui untuk menjalankan ujian pengesahan jantina.

Namun begitu, menurut laporan terkini JAKIM dikatakan terpaksa mengambil masa lebih lama apabila mendakwa telah dihalang oleh ‘orang ketiga’ di pihak Sajat untuk meneruskan prosedur itiu

“Ada gangguan daripada pihak ketiga buat masa sekarang ini. Apa-apa kami akan maklumkan kemudian, tapi pada masa ini ada terhalang.Kita akan cuba selagi upaya untuk memujuk Sajat meneruskan proses-proses itu. Kita berharap agar dapat diteruskan apa yang telah dipersetujui dalam pertemuan dulu”

Nafi Sudah Ada Keputusan

Dalam perkembangan lain, pihak JAKIM turut menafikan seorang pegawai wanita dari Jakim telah mengesahkan jantina sebenar Sajat, sebagaimana yang didakwa oleh netizen baru-baru ini. Tambahnya, pengesahan itu hanya boleh dibuat oleh doktor pakar sahaja.

“Ia hanya sebahagian perbualan daripada pegawai wanita di Jakim. Tentang pengesahan jantina hanya boleh dibuat oleh doktor pakar yang bertauliah sahaja,”

Siapakah pihak ketiga berkenaan? Kami sendiri tidak sabar untuk tahu keputusan sebenar jantina usahawan itu setelah pelbagai spekulasi dan kontroversi terus dihangatkan oleh netizen.

Sumber MStar Online