Avengers Assemble! Berita baik untuk anda peminat filem Marvel terutamanya bagi Avengers, terbaru Marvel dan Walt Disney telah umumkan bahawa filem Avengers: Infinity War bakal mencetuskan fenomena lebih awal dari perancangan asal iaitu ditayangkan pada 27 April 2018.

Sebelum itu, Avengers akan ditayangkan pada Mei namun ianya telah dipercepatkan seminggu lebih awal. Mungkin ramai yang tertanya apakah sebab mengapa filem ini dipercepatkan, ini adalah 4 alasan mereka ;

IKLAN

1. Peluang Tembusi Pasaran Sebelum Deadpool 2

Terdahulu, Fox Movie turut mengumumkan bahawa filem Deadpool 2 akan dipercepatkan daripada 2 Jun ke 18 Mei 2018. Seperti ‘serangan terus’ ke atas filem Solo: A Star Wars Story yang turut dijangka ditayangkan bulan yang sama, jadi Avengers membuat keputusan bijak dengan ditayangkan terlebih dahulu. Jadi jangan lupa sediakan wang secukupnya kerana April dan Mei ini pertembungan filem – filem hebat bakal ditayangkan.

2. Beri Pulang Promosi Solo: A Star Wars Story

Jika dilihat pada bulan – bulan yang akan datang filem – filem hebat yang disebut seperti di atas sudah mula mencatur pemasarannya. Namun Marvel dan Walt Disney seolah memberi peluang kepada filem Star Wars mencipta sejarahnya terdahulu kerana menganggap filem ini mempunyai kekuatannya tersendiri.

3. Disney Dan Marvel Mahu Pegang Rekod Dunia

Seperti mahu membalas dendam kembali pada Universal yang mencipta rekod dunia pada April 2017 dengan mencatat kutipan $532 juta melalui filem kelapan Fast and Furious.

Kali ini Disney dan Marvel menjangkakan sesuatu yang besar pada filem ini. Dan kami dapat rasakan ini mungkin kali terakhir anda dapat melihat Chris Evans dan Chris Hemsworth di dalam Avengers. Sayonara Captain and Thor!

4. Spoilers!

Filem -filemnya sebelum ini, sudah banyak tersebarnya ‘spoiler’ sebelum ditayangkan secara rasmi. Namun bagi filem Avengers kali ini, segala ‘ inci’ filem dijaga sebaiknya bagi mengelakkkan peminat ketahui lebih awal mengenai jalan ceritanya. Malah kami sendiri sudah tidak sabar dengan kemunculan adiwira dalam Avengers!

Sumber : Forbes