Mengalami masalah berat badan yang berlebihan, pengacara dan pelakon Sherry Al-Hadad dinasihatkan oleh doktor untuk ‘buang lemak’ atau akur dengan risiko penyakit berbahaya dalam masa beberapa tahun.

Atas kesedaran itu, Sherry nekad untuk menurunkan berat badannya dan sangat komited untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat sejak tiga bulan lalu dan beliau berjaya menurunkan berat badan sebanyak 11 kilogram.

“Sebelum ini saya ada buat pemeriksaan kesihatan dan doktor selalu cakap saya ada tiga tahun sahaja untuk jaga kesihatan.

“Bukan untuk mati… tapi untuk mengelak daripada sebarang penyakit. Alhamdulillah, saya dah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 11 kilogram dalam masa tiga bulan.

IKLAN

Saya bersenam dan jaga permakanan ini pun bukan nak kurus semata-mata tapi untuk sentiasa sihat dan cergas,” kata Sherry kepada mStar Online.

Sebelum ini berat badan Sherry adalah 119 kilogram dan kini dia menurun kepada 108 kilogram. Bertambah semangat atas penurunan berat badannya itu, Sherry menyasarkan untuk menurunkan beratnya kepada bawah 100 kilogram dalam tempoh dua bulan lagi. murai.my tak sabar nak tunggu perubahan Sherry.

Kata Sherry, aspek yang paling sukar untuk dia lalui sepanjang tempoh penurunan berat badan adalah terpaksa menahan nafsu terhadap makanan kegemarannya dan Sherry juga meluangkan pusat kecergasan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.

Jangan Sherry seksa diri untuk kurus ya. Apa-apa pun murai.my mendoakan kesihatan Sherry senantiasa sihat wal-afiat, aamiin!

Sumber : MStar

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry