Aiman Tino Kini Bergelar Pengarah Urusan Di Usia 19 Tahun

Mesti Baca

Hebat! Aiman Tino sememamgnya bertuah kerana sejak muncul dalam industri hiburan rezekinya tidak tumpah-tumpah malah ada sahaja tawaran yang diterimanya. Bukan sahaja kacak, malah suaranya yang lunak menjadikannya antara penyanyi remaja paling popular ketika ini.

Jadi Pengarah Urusan

Jika sebelum ini Aiman dikhabarkan telah menjadi pelakon dimana drama pertamanya menerusi Mak Cun 4 kini sudah ditayangkan, penyanyi ini juga khabarnya telah menggalas tanggungjawab besar sebagai pengarah urusan syarikatnya, Manno Resources Sdn. Bhd. yang ditubuhkan sejak 19 Disember tahun lalu.

Percaya atau tidak, Aiman baru sahaja berumur 19 namun telah diberi kepercayaan untuk membangunkan syarikatnya itu. Walaupun masih muda namun ianya bukanlah satu penghalang buat Aiman kerana dia turut dibantu oleh ibu bapanya.

“Saya tahu usia saya masih muda tetapi itu bukanlah penghalang untuk saya menggalas tanggungjawab tersebut kerana saya sentiasa ada keluarga terutama ibu bapa yang sentiasa ada dibelakang saya. Malah semua kaki tangan syarikat yang hampir 50 orang kesemuanya juga banyak membantu memandangkan ramai di antara mereka berpengalaman dalam bidang perniagaan”

Hasilkan Jus

Lebih membanggakan, Aiman turut melancarkan dua produk pertama syarikatnya iaitu Jus Manno dan Jus Manno Junior.

Bukan itu sahaja, pada masa akan datang penyanyi yang terkenal dengan lagu Ku Rela Dibenci itu juga merancang untuk mengeluarkan lebih banyak produk termasuk fesyen, kecantikan, aksesori dan sebagainya.

“Buat tahun pertama ini keuntungan itu sudah jatuh nombor dua kerana paling penting sekarang kita perlu menguatkan nama syarikat serta produk Jus Manno dan Jus Manno Junior terlebih dahulu. Pelbagai perancangan telah diatur dan saya sangat teruja untuk melaksanakan semua yang telah dirancang,”

Tahniah Aiman! Rasanya sebelum ini pun sudah pelbagai pengiktirafan dan pencapaian yang diterima penyanyi ini. Semoga terus sukses!

Sumber  MStar Online 

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan