Lan Solo Kenal Siapa Netizen Hina Wajah Anaknya

Mesti Baca

Sebelum ini kami di murai.my agak kecewa dengan segelintir netizen yang menghina anak pasangan Nora Danish dan Nedim Nazri, Mohamed Neqayl atau Ney Ney. Lebih mengecewakan, bukan Ney Ney sahaja yang menjadi mangsa, anak penyanyi Lan Solo juga menimpa nasib yang sama.

Foto: Malaysia Newborn Photographer

Lan mengakui ada sebilangan kecil netizen yang memberikan komen negatif terhadap gambar anaknya, Nur Amna Quxandra yang dilahirkan dengan masalah bibir sumbing.

Menerusi laporan dari Utusan Online, Lan sentiasa tenang dalam menerima kritikan dari netizen yang bermulut jahat tanpa berfikir sebelum berkata-kata.

“Memang ada sedikit komen begitu yang saya terima saya sebaik sahaja saya berkongsi gambar anak. Tetapi saya kuatkan hati dan sentiasa tenang dalam menerima semua itu,” jelasnya.

Walaubagaimanapun, kami di murai.my puji dengan sikap Lan yang tidak mudah melatah dan dia sedar kebanyakkan netizen yang meninggalkan komen adalah kanak-kanak.

Foto: Malaysia Newborn Photographer

“Sebenarnya apabila dikaji, netizen yang memberikan komen seperti itu semuanya terdiri daripada kanak-kanak dan remaja yang tidak matang. Pada mulanya saya tidak mahu memadam komen tersebut tetapi apabila melihat mereka saling bergaduh, saya terpaksa memadamkannya,” ujarnya

Kami pun tak tahu nak cakap apa bila hal ini sebegini berlaku. Tak tahu mana hilangnya adab mereka dalam menyampaikan komen di Instagram. Mungkin tiada didikkan dari penjaga atau ibu bapa membuatkan hati netizen-netizen ini adi hitam. murai.my berharap Lan terus kuat dan bersabar untuk hadapi ujian ini.

Sumber Utusan Online

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan