Khai Bahar Beli ‘Viewers’ Untuk Popular Di Youtube?

Mesti Baca

Dengan hanya bermula di aplikasi ‘Smule‘, siapa sangka nama Khai Bahar terus melonjak naik sehingga berjaya meraih pelbagai anugerah dalam negara termasuk sebagai penyanyi lelaki popular.

Dua Lagu Tersenarai Dalam 10 Video Muzik Tontonan Tertinggi Di YouTube

Infografik dari Harian Metro

Terbaru, baru-baru ini penyanyi yang berasal daripada Perlis itu sekali lagi menerima pengiktirafan dengan dua lagunya iaitu Bayang dan Luluh tersenarai sebagai  10 Video Muzik Tontonan Tertinggi Di YouTube. Menariknya lagi, kesemua 10 video muzik tersebut didominasi oleh penyanyi-penyanyi remaja. Khai menduduki tangga ke 4 dan 5 dengan kedua-duanya mencatat jumlah tontonan sebanyak 28 juta dalam setahun.

Beli ‘Viewers’ Di YouTube 

Namun begitu, terdapat pula dakwaan bahawa ada  penyanyi  yang telah membeli ‘Viewers’ ataupun jumlah penonton di YouTube untuk popular dan mendapat jumlah tontonan yang banyak di saluran itu. Khaipula antara nama yang terpalit dalam spekulasi itu.

Menafikan dakwaan tersebut, Khai ketika dihubungi murai.my menjelaskan bahawa dia sama sekali tidak ambil peduli dengan pelbagai spekulasi netizen mengenai pencapaiannya itu. Malah turut menyifatkan ianya adalah atas dasar usaha sokongan peminatnya selama ini.

“Semuanya dah pun berlalu dan semua peminat saya tahu.. Biarlah apa orang nak bercakap..”

Kami percaya jumlah tontonan yang diperolehi Khai adalah yang ‘asli’ memandangkan kelab peminatnya juga antara yang begitu aktif dan banyak memberi sokongan.

Gambar Instagram Khai Bahar

Terkini

Baru Tahu! Watak Wonder Woman, Gal Gadot Ada Persamaan Dengan Puteri Diana

Wonder Woman, Gal Gadot diilhamkan oleh Puteri Diana. Persamaan antara Watak Superhero dan Puteri Yang Disayangi Melalui temubualnya secara virtual bersama...

Artikel Berkaitan