Selepas gambarAnu’ Zul Ariffin tersebar di media sosial yang dipercayai telah digodam, kini giliran pelakon baru, Adam Lee pula menjadi mangsa individu yang tidak bertanggungjawab.

Gambar Separuh Bogel Tersebar Di Aplikasi Homokseksual

Namun begitu, berbeza dengan kes Zul, kerana kali ini gambar separuh bogel Adam telah tersebar dan digunakan di dalam aplikasi telefon golongan homoseksual. Mengakui akan perkara itu, pelakon yang berusia 24 tahun itu pernah bertanya pada rakan mengenai penggunaan gambar separuh bogel miliknya dalam aplikasi tersebut.

“Saya akui, pernah ada orang yang bertanyakan mengenai hal itu. Jika benar ia memang wujud, saya sendiri mahu tengok. Sejujurnya, saya sendiri tak pernah tengok lagi gambar separuh bogel atau foto seksi mana yang digunakan dalam aplikasi terbabit. Apa yang penting, profil dalam aplikasi tersebut bukan milik saya,”

Sepupu Kepada Janna Nick

Adam atau nama sebenarnya Muhamad Arif Adam Mohamad Fadlee walaubagaimanapun enggan membesarkan isu tersebut kerana menganggap ianya sebagai satu perkara yang remeh untuk mencari dalang perbuatan itu.

IKLAN

“Saya sendiri sedar, bukan mudah untuk mencari siapa individu tak bertanggungjawab disebalik perkata terbabit. Jika benar ada pihak mencuri foto yang saya telah muat naik di laman sosial dan menggunakan ia untuk perkara seperti itu, tiada perkara yang boleh saya buat. Saya cuma ingin menegaskan, profil tersebut bukan milik saya.

Saya mengaku, sebelum ini saya selalu berkongsi foto yang menampakkan tubuh badan kerana saya sering ke gimnasium untuk bersenam. Semenjak sibuk dengan kerjaya seni, saya jarang berkongsi foto seperti itu di laman sosial kerana jarang melakukan aktiviti kecergasan dan susah untuk mencari masa berkunjung ke gimnasium,”

Untuk anda yang tidak tahu, pelakon drama Lara Aishah ini merupakan sepupu kepada Janna Nick dan sekali gus menepis dakwaan sebelum ini bahawa mereka berdua sedang berpacaran.

Selain Zul dan Adam, murai.my difahamkan terdapat gambar dan video milik dua orang selebriti yang kini turut tersebar menjadi mangsa ‘melepaskan nafsu’ di media sosial. Tidak pasti bahawa itu adalah ‘posting’ lama ataupun terbaru namun yang pasti ianya angkara pihak-pihak tertentu yang tidak bertanggungjawab.

Sumber  Gempak