5 Selebriti Tempatan Yang Ditimpa Penyakit Misteri!

Mesti Baca

Meskipun baru hendak menginjak ke pertengahan tahun, namun pelbagai khabar duka telah diterima oleh selebriti tanah air pada awal tahun ini. Selain kehilangan orang tersayang, terdapat beberapa selebriti yang sedang melawan penyakit misteri yang tidak diketahui punca nya.

Ada yang mendakwa terkena ‘perbuatan’ orang dan ada juga yang khabarnya kian pulih. murai.my rangkumkan kembali 5 selebriti tempatan tersebut dan sama-sama kita titipkan doa supaya mereka pulih seperti sedia kala.

Cico Harahap

Siapa sangka, pelakon berbadan sasa yang juga anak kepada primadona Uji Rashid ini ditimpa penyakit misteri sejak sekian lama. Malah sehingga hari ini Cico Harahap           atau nama sebenarnya Ezzaq Farrouq Harahap Jamaludin memerlukan perhatian dan bimbingan sepenuhnya.

Jika dahulu, Cico mengalami kesukaran untuk bercakap, kini pelakon ini menunjukkan reaksi yang positif berbanding keadaannya terdahulu.

“Saya mengakui Cico ada mengalami masalah selepas dianiaya kawan-kawannya. Secara fizikalnya keadaan Cico okay. Memang dulu dia susah untuk bercakap, tetapi sekarang sudah ada perkembangan positif” – Uji Rashid

Keena Mentor

Sampai lebam! Itulah yang terjadi pada penyanyi yang juga bekas peserta rancangan realiti Mentor, Keena. Selain lebam, Keena juga mengalami beberapa simptom menakutkan seperti kepedihan mata, badan panas dan kehilangan suara dipercayai kerana santau.

Terbaru, pada awal bulan yang lalu penyanyi ini melaporkan keadaannya kembali pulih setelah mendapatkan rawatan perubatan islam.

Fendy Bakry

Namanya baru sahaja melonjak naik namun Fendy Bakry yang mula dikenali menerusi drama Mr Grey dilaporkan ditimpa penyakit misteri pada awal bulan lalu. Malah pelakon yang berasal daripada Perlis ini telah pulang ke kampung dan menjalani rawatan secara perubatan islam setelah dilaporkan keadaannya yang merosot dan tidak mampu bergerak.

Namun begitu, beberapa hari yang lalu, pihak keluarganya memaklumkan bahawa Fendy beransur pulih dan dia turut memuat naik di Instagram ucapan terima kasih buat mereka yang mendoakan kesihatannya.

Aiman Tino

Umurnya baru setahun jagung namun Aiman Tino sudah ada yang membencinya. Tidak pasti dengan apakah yang terjadi padanya, namun penyanyi yang mencatat rekod sebagai tontonan muzik video paling tinggi di YouTube ini mengadu mengalami kesukaran untuk bernyanyi.

Bukan itu sahaja, suaranya juga sering kali dikatakan hilang setiap kali mahu membuat persembahan.

Rafly Rahamat

Baru-baru ini kami telah menulis sebuah artikel dimana bekas penyampai HotFM Terengganu, Rafly Rahamat kini ditempatkan di sebuah hospital kerana jatuh sakit.

Jika dahulunya berbadan tegap, kini Rafly kelihatan begitu kurus sekali malah jika sekali imbas pasti sukar mengenalinya.

Namun begitu, Rafly memberitahu di Instagram nya, dia semakin pulih dan mahu kembali seperti asal.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan