Bekas pembaca berita TV3, Azrinaz Mazhar Hakim Mazhar mengumumkan menerusi laman Instagram bahawa beliau melangsungkan pernikahan dengan teman lamanya, Fairos Khan Abdul Hamid pada 1 Mei lalu.

Bekas isteri Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah ini turut memaklumkan dia melangsungkan pernikahan dalam majlis yang diadakan secara tertutup di kediaman Azrinaz di Kuala Lumpur.

Suami Azrinaz iaitu Fairos juga merupakan teman lama yang sudah dikenali sejak 20 tahun lalu tetapi kembali menjalin hubungan setahun lalu.

Azrinaz memberitahu, suaminya memiliki kriteria yang dia mahukan seperti seseorang yang sentiasa ada ketika susah dan senang.

IKLAN

“Bukan material yang dicari, cukuplah seorang insan yang dapat membimbing, menemani, menyayangi, menghargai, menghormati dan menyanjungi diri ini dikala susah senang, cerdas dan sakit, sewaktu kepala masih diliputi rambut mahupun sehelai dua”

Selain itu dia turut memohon maaf kerana merahsiakan tentang perkahwinannya itu terlebih dahulu selain turut menjelaskan bahawa dia mahukan privasi di dalam melayari bahtera rumah tangga.

Tahniah buat Azrinaz dan Fairos, semoga berbahagia ke anak cucu!