Kerana perlawanan akhir di antara Liverpool dan juga Real Madrid bagi merebut piala Liga Juara-Juara Eropah, tercetusnya perdebatan hebat di Twitter selepas ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman memuatnaik status berkenaan perlawanan itu.

Dira Abu Zahar Perli Syed Saddiq

Di laman twitternya, Syed Saddiq berseloroh meminta penjaga gol Liverpool disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana dilihat seperti terlalu mudah melepaskan gol hingga menyebabkan pasukan itu tewas.

Akan tetapi pelakon, Dira Abu Zahar secara tiba-tiba memerli Syed Saddiq dengan menyifatkan sikap ahli parlimen itu seperti kebudak-budakan.

Netizen Ungkit Kisah Silam Dira

Melihatkan pada kenyataan Dira itu, ramai yang tidak berpuas hati kerana kenyataan Saddiq jelas sekali dalam nada gurauan.

Malah ada diantara netizen yang membalas kembali kenyataan Dira dengan mengungkit kembali kontroversinya suatu ketika dahulu, dan rakan artis Sharifah Amani juga turut menegur Dira.

IKLAN

Tidak cukup dengan itu, Saddiq turut membuat kenyataan balas di Twitter nya. Bagi kami ini perkara kecil sahaja, jelas sudah Saddiq hanya bergurau dan Dira pula seperti terlalu serius!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry