Hari ini umat Islam sedang sibuk menyambut Hari Raya bersama keluarga. Kemeriahan sambutan hari kemenangan aidilfitri pada tahun 2018 ini bukan saja dapat dirasakan dengan lagu-lagu raya yang dimainkan, namun meriah dengan mereka yang mengayakan baju-baju raya masing-masing.

5 Koleksi Baju Melayu Yang Unik Dan Pelik

Untuk itu kebanyakan daripada kita yang menyambutnya sudah membuat persiapan awal. Suka untuk kami rumuskan kali ini mengenai fesyen Baju Melayu Lelaki tahun ini sehingga tular di media sosial. Ini kerana ada yang menganggap fesyen tersebut sebagai pelik dan tidak kurang juga ramai yang mengaguminya dan ingin tampil memberi kelainan pada Aidilfitri tahun ini.

IKLAN

5. Koleksi Saputra

Tular baru-baru ini apabila melihatkan koleksi Saputra yang dikeluarkan oleh pelakon dan penyanyi, Erry Putra dan adiknya, Syafiq Putra. Manakan tidak fesyen itu dikenali netizen sebagai ‘baju menyusu anak’ dengan rekaaan yang agak unik.

Namun begitu, menurut Erry koleksi itu sebenarnya gabungan pakaian traditional baju melayu, samfoo dan juga kurta. Khabarnya mendapat sambutan hangat. Tahniah!

4. Jubah Souq (Bakhtiaar Kurta)

Sekali imbas lihat pada jalurnya teringat pula kami pada koleksi Gucci. Mendapat inspirasi daripada jenama antarabangsa itu, Jubah Souq tampil dengan Kurta Bakhtiaar.

Tampak eksklusif dan unik apatah lagi seluarnya yang memperlihatkan seperti jogger pant, pasti ianya selesa buat si jejaka.

3. Koleksi Amir Kadir

Wow! Cubaan yang berani untuk pereka fesyen Amir Kadir menampilkan dua koleksi yang unik.

Percaya atau tidak koleksinya juga kini dikhabarkan sudah kehabisan stok! Memang lain dari yang lain

IKLAN

2. Koleksi Prima Valet

Selain menyediakan baju melayu traditional dan moden, Prima Valet turut tampilkan pelbagai koleksi kurta.

Apa yang boleh kami katakan mengenai koleksi ini adalah ianya seperti mendapat sentuhan kontemporari dan moden dalam menggayakan kurta yang biasa kita lihat. Menarik bukan?

1. Koleksi Eddymohaizz_bkkhai

Terdahulu, jenama ini pernah dikecam gara-gara mempamerkan model lelaki tanpa baju dan kanak-kanak memperagakan koleksi terbaru mereka. Untuk Aidilfitri kali ini, Koleksi Eddymohaizz_bkkhai telah memperkenalkan beberapa koleksi baju melayu dan kurta yang begitu menarik sekali!

Malah hasil tinjaun kami terdapat rekaan mereka yang telah ditiru oleh beberapa jenama terkenal pada tahun ini. Ooops!