Rata-rata netizen sudah mengetahui, selain bergelar aktor, Datuk Rosyam Nor juga salah seorang ahli perniagaan yang berjaya di Malaysia. Dalam perkembangan terbarunya, pasar raya yang diusahakan bakal beroperasi di Setiawangsa, Kuala Lumpur hari ini.

Apa yang menarik, pasar raya borong bernama ST Rosyam Mart itu dibuka pada hari pertama Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) diletakkan pada kadar sifar.

Menurut laporan dari Harian Metro, Rosyam menjelaskan memang benar harga barangan di jual di pasar raya itu agak murah berbanding pasar raya sedia ada namun ia tiada kaitan dengan GST sifar.

“Hari ini bukan pelancaran rasmi ST Rosyam Mart sebaliknya kami menguji sistem baru digunakan untuk mengendalikan perniagaan baru itu.

IKLAN

“Seperti pasar raya lain, ST Rosyam Mart merancang menjual barangan basah pada harga murah. Ayam atau keperluan lain termasuk beras dijual harga RM1 atau dibawah RM1.

“Apapun, perkara itu tidak akan berlaku esok tetapi promosi dirancang hanya dilaksanakan sebaik saja pasar raya borong itu dibuka secara rasmi,“ katanya.

ST Rosyam Mart akan memulakan operasi 24 jam bermula jam 7 pagi hari ini. Pembukaan pasa raya ini tertangguh hampir setahun dan bakal dilancarkan secara rasmi pada bulan Syawal ini.