Sebelum ini kecoh dengan berita mengenai usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV)dikhabarkan mempunyai hubungan istimewa dengan seorang lelaki muda, Ahmad Iqbal Zulkefli.

Kemudian kelibat jejaka berasal dari Pasir Mas, Kelantan ini tidak kelihatan lagi bersama DSV. Namun kehilangannya ini terjawab apabila Iqbal mendedahkan keadaan sebenar yang dia telah dipecat serta-merta pada 1 Jun lalu oleh DSV.

Ada Orang Baru?

Namun ada desas-desus yang mengatakan Iqbal dipecat gara-gara kehadiran orang baru yang sentiasa muncul dalam beberapa video yang dimuat naik oleh DSV dalam laman sosial Instagram miliknya. Pasti anda kenal!

Dikenali sebagai Putra Amaris atau Muhammad Amran Ismail sering juga muncul sebagai aktor dalam beberapa buah drama di kaca TV sebelum ini. Justeru ramai tertanya-tanya apa kaitan jejaka itu dengan jutawan kosmetik itu?

IKLAN

Salah Seorang Pekerja

Menurut laporan dari Utusan Online, aktor tersebut yang baru sahaja berkahwin pada 5 Januari lalu berkata, kehadirannya di sisi DSV adalah untuk memenuhi tanggungjawabnya sebagai salah seorang pekerja kepada pengasas produk Vida Beauty Sdn. Bhd.

“Hubungan saya dengan DSV biasa saja, seperti keluarga. Saya pun mula rapat dengan keluarga DSV apabila terlibat dalam pembikinan muzik video Lavida Go Bola tempoh hari.

“Senang cakap, saya bekerja dengan DSV sebab itulah wajah saya kerap muncul dalam video yang dimuat naik DSV.

“Setakat ini saya tidak ada masalah bekerja dengan DSV dan jadual kerja saya dalam bidang lakonan pun tak terganggu kerana semua itu boleh diatur.

IKLAN

“Saya tak peduli apa orang nak kata kerana yang penting saya tahu menjalankan tanggungjawab yang diberi,” katanya enggan mempedulikan kata-kata netizen yang mempersoalkan kehadirannya di sisi DSV sejak akhir-akhir ini.

Aktif Berlakon

Bagi Putra Amaris, mengapa dia perlu menolak untuk bekerja dengan orang yang baik jika hubungan itu dapat memberi kebaikan kepada kedua-dua belah pihak. Katanya, dia baru saja selesai berlakon dalam filem Ratu Kala Jengking, arahan Bade Azmi dan diterbitkan oleh A.Aida Production.