Aktres Maya Karin tidak muncul dengan sebarang filem selama lebih tiga tahun sehinggalah dia ditawarkan sebagai watak Sakinah dalam filem Munafik 2. Dipetik dari Kosmo, kesediaannya menerima tawaran berkenaan terletak kepada kepercayaannya terhadap reputasi rumah produksi itu dan juga kualiti filem arahan Syamsul.

Namun, kemunculan semula Maya membuahkan hasil dengan kejayaan filem Munafik 2 meraih kutipan RM40 juta selepas 17 hari tayangan.

IKLAN

Namun di sebalik kejayaan yang dikecapi, masih ada segelintir penonton yang mengkritik Munafik 2 dengan pelbagai andaian buruk. Dipetik dari Utusan, sedar akan hal itu, Maya mengakui keliru dengan sesetengah orang yang membenci Munafik 2 tanpa sebarang sebab yang kukuh.

“Ada yang mengutuk filem ini seperti kami melakukan kesalahan besar. Tidak ada seinci pun kebaikan dalam filem ini pada pandangan mereka. Kenapa jadi begitu?

View this post on Instagram

#Repost @syamsulyusoffilm ・・・ Info about Munafik 2 – Fisabilillah . Munafik 2 klasifikasi P13. With English Subtitles. . You guys can get your tickets now! Dah boleh beli sekarang secara online or kaunter tiket di Gsc/Tgv & lain2 cinema. Advised to buy now before sold out. . Showing this 29 August for Malaysia,Singapore & Brunei ! (Dipercepatkan/sneak preview) . Bioskop Indonesia pula pada 26 September ini 👌 . Munafik 2 juga sedang dlm proses mendapatkan tarikh tayangan di Thailand,Cambodia & Vietnam. . Munafik 2 TIDAK akan ditayangkan di astro first atau mana2 stesen tv selagi ianya masih ditayangkan di pawagam. #munafik2 . Dan jangan lupa tengok The Making Of Munafik 2 di YouTube ok? Ada kat channel abg.Taip "disebalik tabir Munafik 2" 🎬 . @maya_karin @nasirbilankhan171960 @fizzfairuzofficial @cahayaasmawi @fauzinawawi_new

A post shared by Maya Karin (@maya_karin) on

“Komen yang ditinggalkan juga tidak adil untuk produksi sedangkan masih banyak perkara positif yang boleh diambil. Jika tidak suka kepada cerita, lihat pada sudut teknikal,” tambahnya.

Walaubagaimanapun, Maya tak peduli dengan segala kritikan yang diterima. Dia mengangap mereka ini sekadar golongan minoriti, hanya satu persepuluh sahaja dan tidak menjejaskan sedikitpun. Nisbah selebihnya, masih ramai yang menghargai mereka dan ini dibuktikan dengan jumlah sambutan yang diterima di pawagam.

IKLAN

Munafik 2 yang juga filem ke-40 terbitan Skop Productions Sdn Bhd dibintangi barisan pelakon popular seperti Maya Karin, Nasir Bilal Khan, Mawi, Datuk Fizz Fairuz, Datuk Rahim Razali dan Fauzi Nawawi. Menurut BH Online, pengarahnya, SYamsul Yusof, merancang memasuki pasaran Hong Kong dan Vietnam.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry