Semalam, konsert pembukaan rancangan realiti, Gegar Vaganza bagi musim kelima telah pun berlangsung dengan menampilkan 12 orang peserta yang juga penyanyi malar segar tampil bertanding setelah sekian lama menyepi dalam industri hiburan tanah air.

Netizen Dakwa Persembahan Aishah Dibatalkan Kerana Bongkar Isu Vida

Seperti tahun-tahun sebelum ini, tirai GV akan dimulakan dengan nyanyian bekas juara dan naib juara musim terdahulu yang akan menyanyikan lagu-lagu peserta-peserta kali ini. Namun, dalam edisi GV5 sesuatu yang agak mengejutkan kerana kelibat Aishah selaku juara GV4 tidak kelihatan.

IKLAN

Malah dalam persembahan pembukaan ianya telah diserikan oleh bekas Naib Juara dan tempat ketiga, Liza Hanim dan Siti Sarah. Dalam media sosial ternyata, isu tersebut hangat diperkatakan apabila ketiadaan Aishah kali ini adalah kerana telah dibatalkan oleh pihak tertentu kerana penyanyi tersebut telah menaikkan isu berkaitan tuntutan hadiah peserta GV4 yang turut melibatkan penaja utama terdahulu, Dato Seri Vida.

Aishah Seperti Redha

Menerusi ruangan komen di Instagram Aishah, ramai peminat turut merindui persembahan Aishah apatah lagi turut mengharapkan pelantun Janji Manismu itu membuat persembahan pembukaan kali ini.

Seperti redha dengan apa yang berlaku, Aishah turut membalas pertanyaan peminatnya dan turut percaya rakannya, Liza Hanim mampu membuat yang terbaik pada persembahan itu. Adakah benar Aishah telah diskriminasi oleh pihak tertentu? Malah dalam siaran langsung rancangan itu semalam, penaja utama kali ini Dato Seri Aliff Syukri turut berjanji akan membawa Dato Seri Vida dan Aishah ke GV5 pada konsert minggu hadapan.Sama-sama kita nantikan!