Disebalik kontroversi yang tercetus, pendakwah muda Pencetus Ummah (PU) Amin terus memberi pelbagai pendekatan tanpa menghiraukan pelbagai kecaman.

20 Golongan LGBT Bakal Ditaja Untuk Umrah

Terbaru, PU Amin atau nama sebenarnnya Mohamad Amirul Amin Maula Lokman Hakim telah meperkenalkan satu lagi medium untuk ‘mendekati’ golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) di mana sebelum dia begitu dikenali kerana memberi teguran kepada mereka yang tergolong dalam kelompok ini.

Seramai 20 individiu LGBT akan ditaja oleh PU Amin menerusi pakej dari Simply Umrah. Pakej yang meliputi segala kos termasuk penerbangan dan penginapan akan diberi buat 20 golongan LGBT yang terpilih. Antara salah satu syaratnya adalah buat mereka yang benar-benar ingin pergi dan tidak berkemampuan.

Terpaksa Padam Posting

Setelah beberapa jam tawaran tersebut dimuat naik di Instagram, PU Amin terpaksa memadam posting tersebut selain menerima reaksi positif sehingga dikhabarkan lebih dari 200 individu berminat untuk sertai program umrah itu.

Tambahnya lagi, tawaran ini sedikit-sebanyak mengubah tanggapan negatif netizen terhadapnya berikutan tegurannya terhadap LGBT yang dikatakan terlalu keras dan keterlaluan. Semoga dipermudahkan buat mereka!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry