Filem tunggal mengenai watak superhero Black Widow lakonan Scarlett Johansson bukanlah sesuatu yang baru. Cetusan filem itu terhasil selepas memikirkan Black Widow atau Ejen Romanov mempunyai auranya tersendiri selepas muncul dalam beberapa filem terbitan Marvel Cinematic Universe(MCU). 

Menerima Bayaran Tinggi Untuk Filem Black Widow

Perkembangan terbaru mengenai filem ini, Scarlett dilaporkan menerima bayaran yang cukup tinggi untuk filemnya. Dilaporkan Scarlett menerima bayaran sebanyak $15 Juta, jumlah bayaran yang sama diterima Chris Evans sebagai Captain America dan Chris Hemsworth sebagai Thor. Bukan sahaja dalam filem Avengers, malah dalam filem stand alone mereka juga, Captain America: Civil War dan Thor: Ragnarok.

IKLAN

Pelakon Kedua Yang Meraih Pendapatan Paling Tinggi

Sehingga kini, Scarlett sudah membintangi enam filem MCU, dan dengan filem Avengers akan datang serta filem tunggalnya itu angka tersebut akan berubah menjadi lapan filem yang dibintanginya kelak.

Black Widow mula muncul dalam filem Iron Man 2 dan memberikan impak yang cukup besar dalam menjayakan filem tersebut. Dengan pembabitannya yang cukup aktif pada tahun lepas, Scarlett telah diiktiraf sebagai pelakon wanita yang meraih pendapatan kedua paling tinggi di dunia! Rasanya peminat Black Window pasti tidak akan sabar menantikan aksinya bukan?