Penyanyi popular Datin Alyah telah berkongsi kisah terharu kepada peminatnya menerusi Instagram. Dia mengucapkan terima kasih kepada seorang doktor yang dikenali sebagai Doktor Yuswardi dari Klinik Suleiman Mentakap kerana memberi rawatan secara percuma kepada ibu saudaranya yang telah uzur dan tiada penglihatan sejak kecil.

View this post on Instagram

Salam jumaat Saya nak berterima kasih pada Doctor yuswardi Dari klinik Suleiman Mentakab… Tengah Mlm Dia dtg ke rumah Makcik Saya Bagi membantu Saya Dan memeriksa keadaan Makcik Saya yg sgt sgt uzur Dan hilang penglihatan sejak Dari kecil Lagi. Yg paling 😭😭😭bila Saya Dan kakak sepupu saya nak buat pembayaran beliau (Doctor) berkata Tak pe ini Amaljariah Saya utk orng tua Dan orng OKU Tergamam Saya and family…. To Doctor yuswardi Terima kasih Tak terhingga Doa Saya Dan keluarga Semoga Doctor Dan keluarga Dilindungi dirahmati Dilimpahi rezeki yg tiada putusnya Dan diberikan Kesihatan yg sebaik baiknya dan diberikan sebaik baik kebaikan didunia Dan akhirat….

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

IKLAN

“Saya nak berterima kasih pada Doktor Yuswardi Dari klinik Suleiman Mentakab. Tengah malam dia datang ke rumah Makcik untuk memeriksa keadaan Makcik saya yang sangat-sangat uzur dan tiada penglihatan sejak dari kecil Lagi.”

Menurut Alyah, doktor tersebut tidak menerima bayaran kerana ini adalah Amal Jariah dirinya kepada orang tua dan golongan kurang upaya.

“Yg paling terharu, bila saya dan kakak sepupu saya nak buat pembayaran beliau (Doctor) berkata, Tak pe ini Amaljariah saya untuk orang tua dan orang OKU. Tergamam saya dan keluarga”

“Tak ramai orang nak buat kebaikan selalunya lebih pada menunjuk & war warkan”

Alhamdulillah masih ada lagi insan yang berhati mulia buat kerja amal seperti ini. Siapa pun pasti akan tersentuh melihat apa yang dilakukan oleh Doktor ini. Dalam dunia ini, masih ramai yang baik, ikhlas dan berhati mulia, tetapi akibat perangai buruk segelintir, yang baik pun terpalit.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry