Negara Malaysia menjadi semakin terkenal dalam beberapa tahun kebelakangan ini, berikutan konflik politik di negara kita dan terutamanya sesiapa yang mengelilingi mantan perdana menteri Malaysia iaitu Dato’ Sri Najib Tun Razak.

Ahli politik tersebut telah menjadi begitu terkenal dan baahan mulut netizen dengan membuat penampilan cameo dalam drama siri TV Korea Selatan berjudul “My Secret Terrius”, yang dibintangi So Ji-sub, Jong In-sun, Son Ho-jun, dan Im Se-mi.

IKLAN

Seorang pengguna di Twitter memaparkan adegan tertentu dari drama siri yang menunjukkan mantan perdana menteri tersebut muncul di skrin TV untuk drama siri ini. Screenshot itu diambil ketika mantan perdana menteri ditahan pada awal bulan Julai tahun ini.

Ramai pengguna Twitter terkejut dan kagum bahawa bekas tokoh politik tersebut memasuki dalam drama siri tersebut. Menurut beberapa komen, adegan itu adalah dari episod ke-9 siri Korea Selatan. Mesti pembaca murai.my tak sabar nak cari kan?

Sebelum ini, gambar Fahmi Reza yang terkenal dengan kartun Najib juga membuat penampilan dalam video muzik K-pop oleh Woo Jin Young dan Kim Hyun Soo.