Siti Nurhaliza Disenarai 500 Muslim Paling Berpengaruh Empat Tahun Berturut-Turut

Mesti Baca

The World’s 500 Most Influential Muslims bagi edisi terbaharu 2019 telah pun diterbitkan dimana beberapa tokoh negara turut tersenarai senarai muslim paling berpengaruh di dunia.

Siti Nurhaliza Tersenarai Dalam Edisi 2019

Buat kali keempat berturut-turut, penyanyi tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza sekali lagi disenaraikan sebagai seorang daripada 500 umat Islam paling berpengaruh di dunia.

Kali pertama pelantun Anta Permana ini tersenarai dalam edisi 2016 dan bagi edisi terbaharu ini, beliau sekali disenarai pendek dalam kategori seni dan budaya.

Turut tersenarai dalam kategori yang sama adalah penyanyi nasyid, Hafiz Hamidun. Pada tahun lalu, ketika tersenarai Siti sedang hamil lima bulan dan turut meraih beberapa anugerah dalam dan luar negara.

Tun Dr Mahathir Mohamad Dinobatkan Sebagai Persons Of The Year

Lebih membanggakan, pada edisi ulangtahun yang kesepuluh ini The World’s 500 Most Influential Muslims turut menobatkan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Persons of The Year.

Pengiktirafan itu diberi selepas pencapaian Tun Dr Mahathir yang melakar sejarah sebagai individu yang memegang jawatan Perdana Menteri paling lama serta menjawat jawatan itu di usia beliau menjangkau 93 tahun. Tahniah diucapkan buat kedua-dua tokoh kesayangan ramai ini!

Terkini

Lebih Dari 1,000 Aduan Mahu Persembahan Grammy Cardi B Dan Megan Thee Stallion Dihentikan

Cardi B dan Megan Thee Stallion membuat persembahan lagu hit no.1 mereka, "WAP" pada Anugerah Grammy pada Mac 14...

Artikel Berkaitan