Senarai 30 lagu yang berjaya mara ke Separuh akhir Muzik-Muzik telah pun diumumkan sebelum beberapa lagu akan dipilih bertanding ke peringkat akhir Juara Lagu bagi edisi yang ke 33.

Bunga Tersenarai Ke Pusingan Separuh Akhir

Dalam senarai yang bertanding, ramai yang tidak sabar untuk melihat penyanyi Rap terkenal, Altimet untuk membuat persembahan. Jika tahun lepas, lagunya yang berjudul Amboi berjaya meraih persembahan terbaik dalam AJL32, kali ini ‘Bunga’ darinya turut mara ke pusingan separuh akhir.

IKLAN

Mahu Cari Pengganti?

Namun begitu, barangkali pada edisi kali ini mungkin kita tidak akan melihat penyanyi Rap itu kerana Altimet seolah-olah memberikan bayangan tidak akan muncul di pentas Anugerah Juara Lagu 33 sekiranya lagu Bunga tersenarai ke peringkat seterusnya. Menerusi akaun Instagramnya, Altimet turut bertanyakan pada pengikutnya sekiranya terdapat penyanyi lain yang sesuai untuk menggantikannya menyanyikan lagu tersebut.

“Kalau Bunga masuk AJL33, siapa korang nak gantikan aku masa persembahan?”

Bagaimanapun, rata-rata peminat mahukan Altimet sendiri tampil beraksi membuat persembahan sekiranya lagu itu berjaya kelak. Terdahulu, Altimet memberitahu ingin berundur diri dari bidang nyanyian namun masih akan terus menulis dan menghasilkan lagu untuk penyanyi lain kerana itu adalah minatnya.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda